Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Coses de casa
© Maria Dias

Tanquen Coses de Casa i Germanes Garcia, dos establiments emblemàtics

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

Rètols de liquidació i tancament al Gòtic, que diu adéu a dues botigues molt de tota la vida situades a 49 metres de distància l'una de l'altra: la colorista Coses de Casa, especialitzada en tèxtil de la llar, i la cistelleria Germanes Garcia.

© Maria Dias

La primera posa fi al negoci després d'haver rescindit el contracte amb motiu de venda de la finca situada a la plaça Sant Josep Oriol, en una cantonada llaminera. El tancament de la segona coincideix amb la jubilació de l'encarregada, que agraeix la confiança de la clientela durant 50 anys.

La cruïlla ha canviat d'aspecte des de 2014, quan la fi de les rendes antigues va provocar la desaparició de comerços etiquetats d'emblemàtics. Ja no hi són la botiga de joguines Foyé i Casa Miranda, també dedicada a la cistelleria, i resisteixen establiments com la Llibreria Rodés, que fa més de dues dècades que és al barri i, a les puntes del carrer, les sabates Obach i els antiquaris.

Des de l'anunci de tancament a Germanes Garcia –pròximament també tancarà la cistelleria Siscart de Sants– han incrementat els encàrrecs de les cadires de jonc i estris que tornen com les pales de picar matalassos, tot elaborat artesanalment. Tenen llista d'espera i preveuen treballar instensament fins a finals de mes, quan deixaran el local. Tot i que queda relativament poc estoc als dos establiments, val la pena apropar-s'hi per la ganga o per intercanviar opinions amb els botiguers.

© Maria Dias

Aquí insinuen que la nova botiga ocupant del local podria mantenir productes de cistelleria entre la seva oferta i alhora reflexionen sobre la deriva i la crisi del comerç tradicional enfront de les dinàmiques de consum imperants, centrades en els canals online. Confien que amb un nou cicle econòmic i comercial puguin tornar a obrir botigues com les 'd'abans'.

NO T'HO PERDIS: establiments bonics, que ens agraden pel continent i el contingut 

Últimes notícies

    Publicitat