Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Tanquen els cinemes Texas de Barcelona i els veïns es mobilitzen

Les sales del director Ventura Pons no han tornat a projectar des del passat mes de març

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Ningú s'escapa de les dures conseqüències de la pandèmia. Les restriccions i les limitacions en l'aforament han suposat una estocada de mort per a sectors ja molt debilitats abans de la crisi. El cinema n'és un d'ells i especialment a Barcelona. El 2020 ja el vam començar amb el tancament d'una important sala de cinema, els Palau Balañá, i la baixada de reixa de l'última botiga especialitzada en cinema de la ciutat. La gran pantalla es fa petita, avui una mica més. Els mítics Cinemes Texas del barri de Gràcia de Barcelona no han resistit el cop de la crisi i, després d'anys d'incertesa, tanquen. 

El projecte i gran somni del cineasta Ventura Pons estava tancat des del passat mes de març. La baixada de reixa, forçada per motius sanitaris, posava al límit una iniciativa amb moltes dificultats econòmiques. Oberts des del 2014, els Cinemes Texas van comptar des d'un inici amb la complicitat dels veïns i comercials de la zona, ja que es tractava d'una aposta cultural pel barri amb quatre sales digitalitzades i reformades. Sis anys després, el mateix Ventura Pons, en declaracions al diari 'L'Independent de Gràcia', confirmava que ha "fet l'impossible per mantenir les sales obertes però és inviable" i afegia que "espera que hi hagi relleu i algun dia els Texas tornin a obrir".

Els veïns volen recuperar el projecte

Ventura Pons en aquesta entrevista per a 'L'Independent de Gràcia' ha confirmat el que molts veïns ja havien alertat des de fa mesos. Els Cinemes Texas eren les úniques sales del barri que seguien sense obrir, tot i l'aixecament de les restriccions per part de les autoritats sanitàries. És per aquest motiu que molts veïns, sense saber si era o no un tancament definitiu, es van organitzar per salvar un projecte vital pel barri. Fa unes setmanes van iniciar una campanya per recollir signatures i van elaborar un manifest, entre altres accions. El futur és encara més incert però la voluntat dels veïns i usuaris del barri de Gràcia tenen clar que en la mesura que puguin intentaran salvar un dels cinemes més emblemàtics de la ciutat.

NO T'HO PERDIS: Les millors estrenes de cine d'octubre

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat