Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Escultura d'Inés Doujak
@EBarrosEscultura d'Inés Doujak

Tatxo Benet obrirà un museu amb obres d'art censurades a Barcelona

La Casa Garriga Nogués acollirà la col·lecció de més de 150 obres d’art prohibides que ha recopilat l’empresari català

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

 Fa tres anys, l’empresari Tatxo Benet va començar a col·leccionar obres d’art prohibides. Tot va començar arran de la mostra de fotografies de Santiago Sierra anomenada ‘Presos polítics a l’Espanya contemporània’, on l’artista mostrava els presos independentistes catalans, que va ser censurada a la fira ARCO de Madrid. Durant aquest temps, la col·lecció de Tatxo Benet ha crescut fins a acumular més de 150 peces, que ara es podran veure en un nou museu a Barcelona dedicat a l’art censurat

El nou equipament cultural s'instal·larà a la Casa Garriga Nogués, a l'Eixample de Barcelona, una casa que durant quatre anys ha ofert les exposicions de la Fundació Mapfre i que reobrirà les portes la primavera vinent en la nova forma del museu de l’art prohibit. El museu té la intenció d’oferir exposicions monotemàtiques sobre art prohibit per generar debat al voltant de la censura, però la primera exposició d’aquest nou espai cultural mostrarà les obres de la col·lecció ‘Censored’ de Tatxo Benet

Aquesta col·lecció agrupa obres d’art que han destacat per provocar polèmiques i que, en moltes situacions, han acabat amb actes de censura, com per exemple una escultura satírica de Saddam Hussein de l’artista txec David Cerny, que l’alcal de la ciutat belga de Middelkerke va prohibir el 2006 que s’exposés al Museu Donkenput, o la famosa escultura d’Inés Doujak que mostra el rei emèrit sodomitzat, i que provocar el cessament de l’equip directiu del MACBA després d’exposar-la. 

Per donar forma al museu, Tatxo Benet ha llogat la Casa Garriga Nogués a la família Godia, propietària de l’edifici des del 2004, quan hi van establir la seu de la Fundació Francisco Godia. Fins al maig de 2020, aquest edifici modernista havia servit com a sala d'exposicions de la Fundació Mapfre. 

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.  

Últimes notícies

    Publicitat