Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Aforaments fins al 70% per a teatres i cinemes
FOTO: ShutterstockAforaments fins al 70% per a teatres i cinemes

Teatres i cinemes ja poden omplir el 70% de l'aforament

Es compleix amb una de les principals demandes del sector de la cultura

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Bones notícies per un sector especialment afectat per la crisi sanitària dels últims mesos: la Generalitat ha aprovat que les sales de teatre i cinema puguin obrir al 70% de la seva capacitat sempre i quan no superin el miler de persones. La mesura arriba tard però arriba, i ho fa en un moment amb la majoria de teatres de Barcelona amb la programació estrenada o a punt d'estrena.

Cal dir que el nou límit d'aforament ja compta amb l'autorització del Procicat i es podrà aplicar a partir de dimarts 22 de setembre a Barcelona i grans ciutats de l'àrea metropolitana com l'Hospitalet, Cornellà, Sant Boi o Castelldefels (15 en total).

Què permet i no permet la nova mesura?

- Reduir la distància física entre espectadors sempre que aquests portin la mascareta

- El públic sempre haurà d'estar assegut

- Els grups de contacte o bombolla hauran d'estar separats entre ells per un metre i mig

- Caldrà controlar les entrades i sortides

- Butaques preassignades

- Evitar, sempre que es pugui, pauses durant la funció 

- Els artistes no podran interaccionar físicament amb el públic

- Igual que en la normativa del juliol, estan prohibits els programes de mà físics

La Generalitat detalla en el document que s'ha aprovat que aquella sala que vulgui conservar un aforament del 50% ho pot fer però no podrà acollir més de 500 espectadors. El nou pla també contempla retrocedir en l'ampliació d'aforament al 70% si els contagis augmenten i, en el cas de millora, augmentar fins al 80 o al 100%, però sempre mantenint les mesures de distància i seguretat.

La Generalitat també té en compte en les noves mesures de cultura els concerts simfònics, els quals recomana que si són en espais tancats, no durin més de 80 minuts i s'evitin les pauses. També aconsella que hi hagi distància de dos metres entre els músics, en funció de l'instrument que toquin, i entre cantants que aconsella que sigui de dos metres. En els espectacles lírics recomana l'ús de la mascareta per part del cor durant els assajos i els concerts.

NO T'HO PERDIS: Així seran les festes de la Mercè

Últimes notícies

    Publicitat