Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Així seran les festes de la Mercè 2020

Tortell Poltrona serà l'encarregat del pregó d'unes celebracions que mantenen el seu programa amb limitació d'aforaments

Manuel Pérez
Escrit per
Manuel Pérez
Publicitat

S'acosten les festes de la Mercè i ja sabem com serà la seva programació completa. La festa major de Barcelona tindrà al voltant de 300 activitats, que seran caràcter presencial amb limitació d'aforament. Segons l'alcaldessa Ada Colau: "no hi haurà festa major com a tal", però "mantindrem tots els actes, que tindran caràcter gratuït perquè no podem prescindir de la cultura".

Presentació de la Mercè 2020
Presentació de la Mercè 2020Foto: Time Out

Les activitats només es podran gaudir amb registre previ i seguint els protocols que en tot moment marquin les autoritats sanitàries. El programa d'activitats ja s'ha presentat i coneixem tots els concerts, la programació d'arts de carrer i cultura tradicional i fins i tot la composició i forma del Piromusical.


Espectacles de carrer del MAC (Mercè Arts de Carrer)

Els dies 24, 26 i 27 de setembre actuaran 150 companyies repartides per 13 espais de la ciutat, el que farà de la Mercè 2020 la festa major més descentralitzada. En el cas de la programació d'arts de carrer, es distribuirà per tota la ciutat (10 districtes) i descobrirà nous espais on encara no s'havien programat espectacles.

Guia dels millors espectacles de carrer de la Mercè

Les impuxibles
Les impuxiblesFoto: Les impuxibles

Els millors concerts de BAM i la Mercè

Hi actuaran més d'un centenar de grups principalment catalans -enaguany la ciutat convidada és la mateixa Barcelona-, però també de la resta d'Europa. Per primera vegada, hi haurà concerts en llocs com el Teatre Grec, al Recinte Camp Nou, el Park Güell, els jardins del Doctor Pla i Armengol i La Model, entre d'altres.

Consulta tota la programació dels concerts de la Mercè 2020

Egosex
EgosexFoto: ICUB

Pregoner

Tortell Poltrona serà el pregoner de la Mercè, un pallasso donarà el toc de sortida d'un any festiu complicat en què el riure és més necessari que mai. La seva extensa trajectòria en defensa del món del circ avala la tria, així com altres projectes solidaris com Pallassos Sense Fronteres, ONG de la qual va ser fundador. Tortell Poltrona (Jaume Mateu), ha anunciat que ja estudia la composició del seu discurs, i que complirà amb els paràmetres i la definició de pallasso que Pompeu Fabra va proposar: "Persona que pel seu capteniment poc seriós i inconsistent no mereix ésser tinguda sinó com un objecte de divertiment".

Tortell Poltrona
© Carles Fargas fotògraf - Reu

Cartell

Dissenyat per l'estudi Reskate del barri de Sants, el cartell de la Mercè 2020 recorda l'advocació de la ciutat a la seva patrona, que es va produir durant una plaga de llagosta, una situació que els autors, María López i Javier de la Riba, han volgut recordar en temps pandèmia global. 

Cartell de la Mercè 2020
Foto: Ajuntament de Barcelona

Piromusical

Tampoc serà el format habitual d'altres anys. Les fonts de Montjuïc i l'avinguda Maria Cristina no seran l'escenari enguany. Seguint amb la idea de descentralització que acompanyarà tots els actes, el Piromusical es dispararà des de 4 punts de la ciutat perquè es pugui seguir des del més gran nombre de cases possibles a la ciutat.

Així serà el Piromusical de la Mercè 2020.

Cultura popular

Malauradament, les restriccions d'aforament i les mesures de distanciament social impossibiliten la celebració dels esdeveniments més massius. No tindrem, per tant, el toc d'inici, les diades castelleres, les projeccions a la façana de l'Ajuntament i el correfoc. Sí que hi haurà algun acte relacionat amb el foc encara per definir però que en cap cas tindrà caràcter de trobada espontània de gent al carrer que caracteritza la festa.

Les activitats més destacades de la cultura tradicional de La Mercè

La Mercè
Foto: Ajuntament de Barcelona

Aforaments, horaris i restriccions

"No ser temeraris però no resignar-nos", aquesta és la màxima de l'equip organitzador de la Mercè 2020 que ha preparat centenars d'activitats que donaran feina a 150 companyies de l'escena local, milers de persones si es comptabilitzen artistes i tècnics. Un teixit cultural molt afectat per la pandèmia que és l'objectiu a protegir per la festa. Per això, Barcelona ella mateixa serà la ciutat convidada.

Per complir amb tots els protocols sanitaris que marquin les autoritats, els horaris de les activitats serà d'11 del matí fins a les 10 de la nit. Totes les activitats seran amb reserva anticipada de localitat i totalment gratuïtes. Els aforaments, majoritàriament asseguts, no superaran en cap cas les 800 localitats, protocols de l'antiga fase 2 que són els que l'organització ha volgut fer prevaldre.

NO T'HO PERDIS: 50 coses que tot barceloní ha de fer a Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat