Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Bar Calders
Foto: ShutterstockBar Calders

Terrasses de Barcelona al 50%: confusió i pèrdua de negoci

El sector denuncia la gimcana en què s'ha convertit mantenir un restaurant

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

El Govern de la Generalitat endureix les mesures als establiments d'hostaleria i restauració, i limita la capacitat de les terrasses de bars i restaurants al 50 %. La restricció, que es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat ahir, afecta tots els locals de Barcelona i àrea metropolitana. La mesura també implica garantir la distància de 2 metres entre taules o grups, amb un màxim de deu persones per taula, i disposar en llocs visibles de cartells que indiquin l'aforament interior i la capacitat d'ocupació màxima de les terrasses i la seva limitació al 50%.

Quines conseqüències té això per als restauradors? Parlem amb en Marc Lamarca, propietari del Bar Calders. Per Lamarca, això s'ha convertit en un entrepà de confusió que es menja cada cop que aixeca la persiana: "Les coses canvien d'un dia per l'altre. Passes de tenir una planificació del negoci, de personal, estocs i horaris, a haver de refer-ho tot de nou, com qui diu d'un dia per l'altre. I això és el pitjor que pot haver-hi per un negoci". El restaurador afirma que professionalment viu "en un estat de desinformació constant: barra sí, barra no, aforament, el tabac, ara un jutge ho tomba, ara no... He arribat tal un punt de complicació i confusió on no vull estar informat, però esclar, això és impossible".  

El Gremi de Restauració ha criticat amb duresa aquesta mesura:"Es tracta d’una restricció arbitrària i improvisada que no contribuirà a reduir els contagis" i que implica tornar als moments més durs de la desescalada en què les diverses restriccions (d’aforament, de mobilitat, etc.) impossibilitaven que els negocis tiressin endavant", alerta Roger Pallarols, director del Gremi. “En temps de pandèmia, les terrasses havien esdevingut la taula de salvació de molts negocis. Ens estan obligant a desobeir per sobreviure. Amb aquesta mesura, la Generalitat agreuja la crisi econòmica, multiplica les pèrdues de la restauració i ens obliga a retornar treballadors a l’ERTO”. 

NO T'HO PERDIS: Les millors terrasses de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat