Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Tempesta de neu a Barcelona el 2010
Foto: Shutterstock

Tindrem neu a Barcelona aquesta setmana?

L’Ajuntament de Barcelona activa el Pla d’Actuació d’Emergència Municipal per Neu i Gel en fase d’alerta

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Ara que el nou confinament municipal farà que els més addictes a la neu s'hagin d'aguantar les ganes de lliscar durant uns dies, sembla que la meteorologia es posa de part seva i no farà falta sortir de Barcelona per gaudir de l'aigua gelada. Estem parlant d'una gran nevada? Potser és massa optimista afirmar-ho com a tal però els dispositius i centres de control com el Pla d'Emergència ja s'han activat a l'espera d'una borrasca que és probable que arribi en forma de neu en les parts altes de la ciutat.

Si la neu finalment fa acte de presència ho farà entre divendres i dissabte quan, segons el Meteocat "es preveu un episodi de neu a cotes baixes. S'iniciarà dijous pel terç sud, i s'estendrà a la resta de l'interior de Catalunya entre divendres i dissabte. Inicialment, la cota de neu se situarà entorn dels 200 metres, o localment per sota, i durant divendres i dissabte anirà pujant progressivament. Els gruixos de neu més importants s'acumularan sobretot a zones de muntanya del terç sud de Catalunya".

Pel que pugui passar, a Barcelona els equips d'Ecologia Urbana, Medi Ambient i Serveis Urbans ja estan alerta i llestos per actuar en cas que sigui necessari escampant sal –a la ciutat tenim 113 contenidors de sal repartits als districtes de Les Corts, Gràcia, Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris– i retirar neu dels carrers i carreteres per evitar accidents.

Des de l'Ajuntament també donen alguns consells per evitar ensurts. Tenim moltes ganes de veure Barcelona com fa 10 anys però amb precaució. Així doncs, en cas de nevada, no agafeu el cotxe i, si us heu de moure per la ciutat, millor fer-ho en metro. També es recomana no circular per les carreteres que travessen la serra de Collserola. Si sortiu a passejar, feu-ho abrigats i amb calçat adequat. 

NO T'HO PERDIS: Coses divertides per fer quan neva a Barcelona.

Més de Hivern

    Últimes notícies

      Publicitat