Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Torna Abba: així sonen les dues noves cançons del mític grup suec

La banda ha anunciat ‘Voyage’: un projecte musical amb un nou disc i una gira hologràfica

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

Bones notícies pels fans de la mítica banda sueca que no ha arribat mai a passar de moda. Després de 35 anys de silenci, des que el grup es va separar, Abba ha tornat oficialment: ahir van treure dues noves cançons per avançar un àlbum que sortirà el 5 de novembre.

Els dos nous temes d’ABBA, titulats ‘I still have faith in you’ i ‘Don’t Shut Me Down’ van veure la llum per primera vegada en un directe de YouTube on s’hi van connectar 200.000 persones. L’anunci d’aquestes cançons s’havia anat posposant des del 27 d’abril del 2018, quan els components del grup van anunciar que havien tornat a l’estudi per primera vegada en gairebé quatre dècades.

A causa de la pandèmia de la Covid-19, els fans d'Abba han hagut d’esperar fins al 2021 per a poder escoltar els nous temes, però almenys van acompanyats d’altres bones notícies: 'I still have faith in you’ i ‘Don’t Shut Me Down’ formen part de l’anunci del llançament del nou projecte musical d'Abba, anomenat ‘Voyage’, que inclou el seu primer àlbum d'estudi en gairebé 40 anys i un espectacle hologràfic.

El nou disc del quartet format per Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus i Benny Anderson conté 10 noves cançons, entre les quals hi haurà un tema nadalenc, i sortirà al mercat el 5 de novembre. Ara bé, els impacients podran adquirir entrades per l’espectacle d’ABBA a partir del dimarts 7 de setembre… un espectacle que segur que no els deixarà indiferents.

Nou disc i nova gira… hologràfica

ABBA no torna d’una manera gaire convencional. El grup girarà pels escenaris de tot el món en forma d’avatar generat per ordinador: una tecnologia que avui ja s’ha pogut veure en acció en els vídeos promocionals que ha tret el grup al seu canal de YouTube.

En aquesta gira, Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson i Anni-Frid Frida Lyngstad actuaran com a Abba-tars, és a dir, hologrames digitals. La gira porta per títol ‘ABBA Voyage’ i el primer espectacle tindrà lloc a Londres el 27 de maig de 2022, en un escenari dissenyat expressament, l'ABBA Arena, que tindrà un aforament de 3.000 persones i s'instal·larà al Queen Elizabeth Olympic Park. El concert serà d'una hora i mitja i inclourà 22 cançons, entre les quals hi haurà les noves i els grans èxits de la banda.

I és que el retorn d’ABBA sembla anar acompanyat de molta innovació tecnològica. A part de la gira hologràfica i els anuncis per ‘streaming’, el grup també ha inaugurat un perfil a TikTok, on els integrants han fet promoció dels nous temes.

@abba

One of our first new songs in nearly 40 years. ‘I Still Have Faith In You’ out now! ##ABBA ##newmusic

♬ I Still Have Faith In You - ABBA

ABBA va estar en actiu des de 1971 fins a 1982 i, durant aquell període de temps, la banda va compondre més de 100 cançons que han esdevingut icones atemporals. Des de la seva victòria al Festival d’Eurovisió de 1974 amb el tema Waterloo (amb el qual el grup va aconseguir vendre 400 milions d'àlbums a tot el món), les cançons d’ABBA han triomfat arreu del món i han format part de pel·lícules com el musical 'Mamma Mia!', aconseguint així no passar mai de moda i seguir sent rellevants més de quaranta anys després de l’últim concert del grup.

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer a Barcelona al setembre

Llegeix el número de setembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat