Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Tot el que sabem de la nova sèrie d’El Senyor dels Anells d’Amazon

Filtracions sobre la sèrie suggereixen escenes de violència i nuesa

Rita Roig
Escrit per
Andy Kryza
Traduït per
Rita Roig
Publicitat

Ja fa 18 anys que Peter Jackson va posar punt final a l’aclamada trilogia cinematogràfica d’El Senyor dels Anells. Ara, després d’un llarg període ‘Hobbit-free’, els fans d’aquesta saga podran retornar a la Terra Mitjana gràcies a Amazon, que els regala una nova sèrie basada en l’extensa mitologia de JRR Tolkien. 

A la sèrie encara l’envolta una aura de misteri, i en sabem poca cosa. Coneixem, per exemple que els drets d’autor han costat 250 milions de dòlars, i que la producció ha tingut un cost de més de 465 milions. A més, amb la primera temporada gravada, el 22 setembre de 2022 sembla que es consolida com la data d’estrena. Ara bé, alguns altres detalls han sortit a la llum. Això és el que sabem fins ara.

De què anirà la sèrie?

La trama de la nova sèrie d’Amazon tindrà lloc milers d’anys abans que en Frodo i La Germandat comencessin la gesta de destruir l’Anell del Poder per acabar amb el regnant del malèfic Sauron. És a dir, la sèrie se situa abans de la saga original del Senyor dels Anells, en l’època coneguda com la Segona Edat de la Terra Mitjana.

La sèrie d’Amazon, que es va començar a desenvolupar el 2017, es basa en El Silmaríl·lion, un llibre pòstum de Tolkien on l’autor va descriure la història completa de la terra que ell mateix va crear, i que explica què va tenir lloc al seu univers literari abans de les aventures d’en Frodo i els seus amics. 

Segons la sinopsi oficial revelada per TheOneRing.Net, i confirmada posteriorment per Amazon, la sèrie “transportarà el públic a una era on es van forjar els grans poders, els regnes van ascendir a la glòria i van caure en la ruïna”. També s’hi menciona l’aparició del dolent “més malvat que ha sortit mai de la ploma de Tolkien” així com personatges “tant nous com familiars”. A més, la sinopsi menciona localitzacions com Lindo, la capital dels elfs, l’illa de Númenor i les Muntanyes Boirosos de la discografia de Led Zeppelin. 

Amazon ha publicat recentment una fotografia promocional on apareixen el que semblen els Dos Arbres de Valinor, una parella d’arbres monolítics que van dotar a la Terra Mitjana dels seus primers rajos de sol, abans de ser enverinats. Tenint en compte que aquesta història té lloc abans de la Segona Edat, els fans d’El Senyor dels Anells especulen sobre la possibilitat que la nova sèrie es remunti abans de la Primera Edat Bíblica. Això significaria que Melkor, el Senyor Fosc original que va instruir Sauron, podria ser el dolent de la sèrie del que parla la sinopsi.  

També s’especula que la sèrie seguirà la narrativa de la Caiguda de Númenor de Tolkien, la qual pressuposa que aquesta illa és la versió de la Terra Mitjana d’Atlantis, en una història que implica una guerra, el Senyor Fosc, i un cataclisme que transforma la terra de plana a rodona, literalment. 

Tot i que imaginar, especular i preveure és divertit, també hem de saber esperar a veure què ens ofereix la nova sèrie d’Amazon. Si alguna cosa hem après d’El Senyor dels Anells, és que l’obsessió és molt perillosa i pot acabar sent destructiva! De moment podem dir que la sèrie inclourà moltes batalles entre homes, orcs, elfs i nans. Segurament serà força violenta, i inclourà escenes de nuesa que seran de bon gust, tot i que alguns fans ja han iniciat la petició a Change.org per “mantenir a la Terra Mitjana lliure de la nuesa”. 

Hi sortiran actors de la saga original?

Fins ara, no s’ha anunciat el retorn de cap dels actors originals. Tenint en compte la diferència temporal entre les diverses sagues, tampoc tindria massa sentit… Frodo apareixent a Númenor seria una mica com si la Reina d’Anglaterra anés a prendre el te amb Genghis Khan. Ara bé, hi ha éssers immortals com els elfs o els bruixots que sí que podrien aparèixer a la sèrie. Tot i que encara no s’ha confirmat res, han emergit rumors sobre l’actriu Morfydd Clark, qui probablement interpretarà una versió jove de la poderosa reina dels elfs Galadriel. El personatge, caracteritzat per Cate Blanchett als films de Jackson, apareix a moltes obres de Toklien, inclòs El Silmaríl·lion.  

Qui protagonitza la sèrie?

Juntament amb Clark, l’elenc inclou actors gal·lesos que segurament interpretaran elfs, ja que Tolkien va basar el llenguatge d’aquestes criatures en llengua gal·lesa. Aquests actors seràn Owain Arthur, Trystan Gravelle i Lloyd Owen. Cynthia Addai-Robinson, Robert Aramayo, Nazanin Boniadi, Ismael Cruz Córdova, Charles Edward, Sir Lenny Henry, Ema Horvath, Dylan Smith, Charlie Vickers i Leon Wadham són altres noms de l’elenc que s’han confirmat.  

On s’ha gravat la sèrie?

Després de 18 mesos a la Terra Mitjana real (Nova Zelanda), la sèrie va posar punt final a les gravacions aquest agost i es troba en fase de postproducció. Però recentment Amazon ha confirmat que la sèrie, que encara no ha vist la llum, ha estat aprovada per una segona temporada que es gravarà al Regne Unit

Quan es podrà veure?

El debut de la sèrie a Amazon Prime tindrà lloc el 22 setembre de 2022, i s’allargarà en vuit episodis.

Han sortit imatges o tràilers sobre la sèrie?

Només la imatge de capçalera d'aquesta notícia. Però estigues alerta! Esperem tenir novetats ben aviat. 

NO T'HO PERDIS: Top 5 de pel·lícules llargues per veure a casa

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat