Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Avatar: The Way of Water
20th Century StudiosAvatar: The Way of Water

Tot el que sabem sobre 'Avatar: el sentit de l'aigua'

Prepareu-vos per tornar al planeta blau de James Cameron amb la seqüela d'Avatar

Phil de Semlyen
Escrit per
Phil de Semlyen
Publicitat

Recordeu 'Avatar'? Va ser una de les pel·lícules més populars de la història del cinema, però que ara ens sembla un somni estrany i llunyà. Amb la seqüela, 'Avatar: el sentit de l'aigua', que finalment arriba 13 anys després, ens tocarà refrescar la memòria i fer un curs exprés de l’univers de James Cameron. 

L'any 2007, a la majoria dels crítics els va encantar ("La visió singular del senyor Cameron ha pujat el llistó de l'entreteniment audiovisual", va elogiar el Wall Street Journal), tot i que alguns no van deixar-se seduir pel gran esquer blau del 3D ("Tots els diners del món no substitueixen les idees noves i un guió sòlid", vam murmurar a Time Out). El que no es pot negar, però, és que 'Avatar' va arrasar a les taquilles.

Els rècord de 2.800 milions de dòlars d''Avatar' ha estat desbancat per 'Avengers: Endgame', però la victòria no està cantada, encara, ja que Cameron té quatre seqüeles pendents d’estrenar. Ara bé, hi haurà les mateixes ganes per aquelles imatges CG de Pandora? El públic està preparat per tornar a posar-se les ulleres 3D? Són preguntes impossibles de respondre, de moment, però podem imaginar-nos com anirà tot plegat si recordem l’instint de James Cameron per a fer que el públic no mogui el cul del seient. Això és el que sabem de la nova pel·lícula d’Avatar fins ara.  

Quan s'estrena 'Avatar: el sentit de l'aigua'? 

S'estrena a tot el món el 16 de desembre de 2022.

Hi ha tràiler d''Avatar: el sentit de l'aigua'?

'Srane!' (Això és "sí", per als parlants que no són Na'vi.) Abans de la seva estrena als cinemes el mes que ve, Disney ha presentat el segon tràiler de la tan esperada seqüela. El clip mostra batalles submarines èpiques i noves criatures majestuoses. Comproveu-ho a continuació. 

'Avatar: el sentit de l'aigua' serà en 3D?

Sí. James Cameron tindrà com a objectiu aconseguir la seva major proesa amb aquesta pel·lícula: no només igualar l'enorme taquilla de la primera pel·lícula, sinó persuadir els espectadors de tornar a abraçar el 3D i les ulleres no menys desagradables que l’acompanyen. Sospitem que ho aconseguirà

Necessites recordar la primera pel·lícula d’'Avatar'?

Definitivament, no aniria malament tornar-la a veure. Els punts clau a recordar? L'exsoldat en cadira de rodes, Jake Sully, s’ha tornat completament Na'vi utilitzant la tecnologia de l'avatar per unir-se definitivament a la tribu Omaticaya. Els dolents són colonitzadors coneguts com a RDA (Administració de Desenvolupament de Recursos), que volien quedar-se ambe els valuosos recursos d'Unobtanium del planeta Pandora. El seu pla, però va quedar paralitzat per la derrota de Quaritch a la batalla climàtica d'Avatar Hometree. Però si això no ajuda, el primer 'Avatar' s'ha tornat a estrenar als cinemes el 23 de setembre, o podeu veure'l a Disney+.

Què canvia aquesta vegada?

El títol conté la resposta: l’aigua. Molta i molta aigua. "Em centraré en l'oceà a Pandora, que serà igual de ric i divers, boig i imaginatiu, però no serà una selva tropical", va dir Cameron a LA Times el 2010. El tràiler presenta un regne aquós que mostrarà els fruits d'una minuciosa captura d'actuació submarina. Els Na'vi submergits i acompanyats de bèsties fins ara sense nom, inclosa la criatura amb aspecte de papallona-cocodril-peix espasa, que transporta Jake a través de la superfície de l'oceà. 

A part de la nova flora i fauna, 'Avatar 2' introduirà noves tribus Na'vi, inclosa la marinera Metkayina. "A la primera pel·lícula, realment només vam conèixer un clan, els Omaticaya", va dir el productor Jon Landau el 2019. "Però si un clan ha viscut per sempre als oceans, culturalment serà molt diferent d'un clan que ha viscut a la selva tropical". 

Trobar la manera d'unir les dues pel·lícules recau en Josh Friedman. El guionista d''Avatar 2' va escriure un primer esborrany de 'La guerra dels mons' de Spielberg i va treballar a 'Terminator: The Sarah Connors Chronicles' i a 'Snowpiercer’, de manera que té ciència-ficció a la sang.

Qui torna per 'Avatar: el sentit de l'aigua'?

Sorprenentment, el difunt coronel Quaritch de Stephen Lang ha tornat per a fer la vida impossible al poble Na'vi, presumiblement d'una manera nova, millorada per la IA. 

De fet, 'Avatar 2' promet gairebé tants cadàvers reanimats com una marató de George A. Romero. Sigourney Weaver, el personatge de la qual també va morir a la primera pel·lícula, també torna. De nou, el seu paper és un misteri fins ara, però sabem que apareixerà a les quatre seqüeles.

Altres membres del repartiment que tornen són Giovanni Ribisi, Joel David Moore, Dileep Rao, Matt Gerald i CCH Pounder.

Qui s’afegeix al repartiment?

Entre les novetats s'inclouen Michelle Yeoh i Kate Winslet, que torna a l'aigua com a Ronal, una membre de la tribu submarina Metkayina. 

Edie Falco dels Sopranos interpreta el general Ardmore, cap de les forces RDA. Yeoh és una científica (humana) anomenada la doctora Karina Mogue. 

També es rumorejava que Oona Chaplin de 'Joc de trons' formaria part del repartiment del nou film, però s’ha confirmat que el seu personatge, Varang, apareixerà per primera vegada a la tercera pel·lícula.

Per què ha trigat tant, 'Avatar 2'?

Amb la pandèmia i l'insòlit pla de producció quatre en un de Cameron, la realització d'aquesta seqüela ha estat gairebé tan èpica com la mateixa pel·lícula. La Covid ha endarrerit dos anys tot el calendari de llançaments: en un univers paral·lel i no-viral, 'Avatar 2' hauria sortit el Nadal passat.

Quan Cameron i la tripulació van aterrar a Wellington per començar a treballar a principis del 2020, va provocar malestar entre els neozelandesos en confinament, que es preguntaven per què els grans actors de Hollywood comptaven com a treballadors essencials.

A més, les noves pel·lícules d''Avatar' són feina feixuga: quatre històries entrellaçades, tecnologia de captura de moviment, un milió d'imatges VFX i una pandèmia impliquen gastar molt de temps i diners. Cameron, però, ha estat optimista en tot moment: "Et cagaràs amb la boca ben oberta", va dir a Empire el 2014.

Quan s'estrenarà 'Avatar 3'?

'Avatar 3' està programada per al desembre de 2024, i els Avatars 4 i 5 arribaran als cinemes el desembre de 2026 i 2028 respectivament. 

NO T'HO PERDIS: El millor de la cartellera als cinemes de Barcelona al desembre i gener

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Últimes notícies

    Publicitat