Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Toy Story 4: així són els nous personatges de la pel·lícula

Escrit per
Josep Lambies
Publicitat

Als que érem nens quan John Lasseter va signar el debut de Pixar, el 1995, cada nova entrega de 'Toy story' ens emociona. Hem crescut amb l'Andy, hem estimat les nostres joguines, hem desitjat ser 'cowboys' i astronautes, fins que un dia ens vam fer grans i vam guardar la nostra infància en una caixa al traster. Aquesta saga de pel·lícules és molt més que cinema familiar. Aquí es barregen sentiments abismals, la pena tempestuosa i la por a l'oblit, que ens omplen els ulls de llàgrimes. Per això no podem reprimir l'emoció en dir que el 21 de juny s'estrena 'Toy story 4'.

1. Un nino fet d'escombraries. Primer hem de situar-nos. Com potser recordareu, 'Toy story 3' acabava quan l'Andy marxa a la universitat i li regala les seves joguines a la Bonnie, que a 'Toy story 4' li pren el relleu a la història. Al seu primer dia d'escola, la Bonnie fabrica un ninot a partir de coses que recull de les escombraries: una forquilla de plàstic usada i bruta, una resta de garlanda, un clip retorçat i el pal d'un gelat. Li diu Forky i aviat es convertirà en un personatge d'allò més tràgic. Cobra vida en braços d'en Woody, proferint un crit d'angoixa, i el seu pas per aquest món passa en un constant pànic existencial. És una joguina que pateix dolors, que preferiria no haver nascut, i que intenta suïcidar-se cada dos per tres llançant-se a l'interior d'una paperera, el lloc del qual procedeix.

2. Una nit de pluja i fang. Una de les coses que distingeixen les pel·lícules de Pixar és la seva excel·lència visual. Hi ha moments memorables, com la caseta d''Up' surant entre els núvols, tirada per un munt de globus de colors, o el món dels morts de 'Coco' ple de lluentons i fanalets. En aquest sentit, 'Toy story' és un prodigi, des de la seqüència dels soldats de plàstic de la pel·lícula original. Us podem avançar que la primera escena de 'Toy story 4' ocorre durant una nit de tempesta, en què totes les joguines s'uneixen en una missió especial per rescatar el cotxe teledirigit que ha quedat atrapat en un fangar al jardí i està a punt d'ofegar-se, arrossegat pel corrent que porta al clavegueró.

3. Reapareix la pastora de porcellana. Sempre hi va haver un misteri al voltant de la desaparició de Bo Peep, la pastora amb còfia rosa i bastó que passejava les seves ovelles a la 'nursery' de la germaneta de l'Andy a la primera pel·lícula i que ja no va aparèixer a la segona. Aquí descobrirem què li va passar. Perquè Bo Peep reapareix i ho fa totalment transformada. S'ha tret el vestit i s'ha convertit en una nina al marge de la llei que viu a un parc amb una tribu de joguines perdudes i oblidades. Condueix un cotxe teledirigit camuflat sota la pell d'una mofeta morta, porta canelleres i té un curiós aspecte de guerrera ninja. I la seva millor amiga és una Polly Pocket policia.

4. Una terrorífica botiga d'antiguitats. Totes les pel·lícules de 'Toy story' tenen un punt terrorífic. No recordeu el nen amb brackets que torturava, mutilava i cremava les joguines a la primera pel·lícula? A la quarta entrega apareix una botiga d'antiguitats on hi ha una nina parlant diabòlica, amb cues pèl-roges i pigues, que es diu Gabby Gabby. És una espècie de Baby Jane acompanyada per quatre ninos de ventríloc clònics, dantescos, que li fan de lacais, empenyent un cotxet que dóna molt mal rotllo. L'ambient d'aquest lloc tan barroc i atestat de relíquies us posarà els pèls de punta.

5. Les coses canvien. Les pel·lícules de Pixar mai intenta enganyar-nos amb contes de fades. Ens parlen de sentiments verdaders, sovint vinculats amb el pas del temps. Hi ha diversos exemples molt gràfics: el crític gastronòmic de 'Ratatouille' que es transporta a la seva infància perduda en provar un tros de carabassó; la pena de la transició cap a l'adolescència que vam veure a 'Inside out'; o 'Coco' i el lloc que ocupen els morts en el record. Al llarg de quatre pel·lícules, els personatges de 'Toy story' han crescut al nostre costat, assumint que les coses canvien, que la vida ens transforma i que, tot i així, cal mirar endavant, amb optimisme i valor. Aquesta és la lliçó que ens trenca l'ànima.

NO T'HO PERDIS: Tots els secrets del 'Dumbo' de Tim Burton

Últimes notícies

    Publicitat