Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Tablao Tracatrá
Foto: Tracatrá

Tracatrá: l'únic restaurant dedicat a la rumba a Barcelona

Tapes, música en directe i moltes flors en un restaurant amb essència rumbera

Jon Ibarz
Escrit per
Jon Ibarz
Publicitat

Si el divendres nit fos un lloc, seria el Tracatrátapes, música en directe i molta festa és el que trobarem en el nou restaurant de Carpe Diem al centre de Barcelona. El grup de restauració i oci afegeix així un altre local en una llista en la qual també hi podem trobar restaurants com l'Ikibana o el Velissima, entre d'altres.

Neó tracatrá
Foto: Tracatrá

Tot just entres al local, passes per una floristeria plena de roses on hi regna un neó (parada obligatòria per fer-se una foto abans de marxar). Vegem el primer dels seus protagonistes: les flors. Un cop dins, la música –segona protagonista– que se sent des de fora t'atrapa per complet i els ulls se'ns en van a un 'tablao', al mig del local, amb un caixó, guitarra i balladors. Aquí és on passa la majoria de la màgia del Tracatrá: durant els espectacles de flamenc i rumba catalana fusionada amb salsa i rock, com a record al mestre Peret. Però no és l'única màgia del restaurant. La proposta culinària del xef David Barba també embruixa, amb una cuina oberta i visible des de la barra.

El menú de Tracatrá és extens i divers (tercer protagonista). Podreu gaudir des d'un pernil 5 jotes tallat al moment fins a pop a la gallega amb patates confitades, passant per una variada oferta de carn i marisc. Un dels seus plats estrella és la bomba amb cua de bou, però el seu melós de vedella no té res a envejar-li. Pel que fa a les postres, no podeu marxar sense haver tastat el pastís de formatge (a demanar entre dos, creieu-nos!). 

Pastís de formatge amb sirop de mandarina Tracatrá
Foto: Tracatrá

Però el veritable protagonista i plat fort del menú del restaurant rumber no és cap tapa, és la festa! Del Tracatrá no voldreu marxar, bé sigui un dissabte amb molta gresca o un dimarts més tranquil i íntim; el local és apte per sopars romàntics en parella i nits de desfasament amb els amics. L'ambient del restaurant no té preu, i això el fa un espai versàtil i amb molt d'encant que us deixarà amb ganes de repetir. 

No exagerem: Paco León, Arturo Valls i Raquel Meroño van ser alguns dels famosos que es van deixar veure en una inauguració que va comptar amb l'actuació en directe de Macaco, ambientada en l'aire "distès i canalla" de la Barcelona del 92. 

NO T'HO PERDIS: Els millors bars de tapes de Barcelona

Llegeix el número de Nadal de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat