Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Últim dia del Cruïlla 2021: donar les gràcies a la música

Izal, Leiva i Iseo & Dodosound, entre d'altres, tanquen el Festival Cruïlla, que aquest any ha acollit més de 50.000 persones

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

Normalment, esperes que el tercer dia del festival la gent estigui exhausta, però els modelets dels assistents (camises de colors, faldilles de flors, purpurina a les galtes, etc.) indicaven que el públic venia decidit a aprofitar cada minut que quedava del Cruïlla 2021

Aquesta darrera jornada del festival també va començar amb un cribratge massiu, en el qual es van detectar 69 positius que van ser atesos pel personal mèdic de l’organització. La resta de persones, equipades amb la mascareta facilitada pel festival, van dirigir-se als escenaris per gaudir de la música que començava al so de Muerdo i Joan Garriga i el mariatxi galàctic. Tom Walker, que havia d’actuar a l’escenari Time Out, no va poder assistir al festival per motius relacionats amb el Brexit, segons va informar el festival: tot i que en el seu lloc havia de tocar Xoel López, el gallec va fallar a última hora i el públic va reservar forces pel que venia després. 

Iseo & Dodosound, Cruïlla 2021
Ana PáezIseo & Dodosound, Cruïlla 2021

Leire Villanueva, vocalista d’Iseo & Dodosound, va rebre el públic asseguda a terra, i aquest ambient íntim i espiritual es va mantenir al llarg de tot el concert, fins i tot quan el ritme més accelerat convidava els assistents a ballar. Iseo & Dodosound van regalar al públic cançons inèdites com ‘Killer’ i també temes icònics de la banda, com  ‘Fresh air’. La filosofia del duet va quedar plasmada amb ‘Arigato’: la cançó combinava versos en portuguès, italià, francès, català, euskera i castellà per parlar de l’amor a la música, que ho uneix tot: “Cuántos momentos, cuántas mareas / cuántos acentos, da igual dónde sea / siéntete en casa, eres bienvenida / amor es música, música es vida”. 

Leiva, Cruïlla 2021
Ana PáezLeiva, Cruïlla 2021

Després de l’actuació de Coque Malla a l’escenari Time Out, Leiva va fer ballar el públic al ritme de ‘Como si fuéramos a morir mañana’. Potser el concert més esperat de la jornada era Izal, que va concentrar el nombre més gran d’espectadors (alguns, amb samarreta de fan inclosa). A dalt d’un escenari que estava ambientat com una nau espacial, el grup combinava cançons com ‘Copacabana’ i ‘Arte moderno’ amb temes amb artistes convidats que apareixien a la pantalla: des de Mabu fins a Zahara, passant per Rozalén amb ‘Pequeña gran revolución’. 

Mikel Izal va posar punt final al concert dedicant ‘La mujer de verde’ als homes i les dones que vesteixen de verd i salven vides, un homenatge als professionals sanitaris seguit d’una reflexió que convidava al públic a deixar-se anar: “Si alguna cosa hem après d’aquesta pandèmia, és que no sabem si hi ha un demà”, deia el cantant. Segur que aquesta sensació d’agraïment d’estar vivint un moment únic i irrepetible va seguir acompanyant el públic durant la resta de concerts de la nit.

NO T'HO PERDIS: Festivals de música a Barcelona i a Catalunya el 2021

Llegeix el número de juliol-agost del Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat