Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Barcelona
FOTO: Shutterstock

Un 30% dels barcelonins marxaria a viure fora de la ciutat si pogués

La satisfacció de viure a Barcelona registra la pitjor nota des de 1995 segons l'enquesta de Serveis Municipals

Escrit per
Albert Mora
Publicitat

Segons l'Enquesta de Serveis Municipals, un 30% dels ciutadans preferiria viure fora de Barcelona. L'indicador de satisfacció de viure a la capital catalana cau quatre dècimes i se situa en un 7,3, xifra que no es donava des de 1995.

L'enquesta revela que Barcelona perd atractiu per als seus ciutadans, ja que tres de cada deu enquestats marxaria si pogués, mentre que el 2017 el percentatge era de 15,5%. Aquesta tendència, que el 2020 arriba al seu màxim històric, afecta totes les classes socials i totes les edats i la causa s'atribueix al qüestionament de model urbà en temps de confinament i a les restriccions de mobilitat.

La crisi de la Covid-19 ha influït de manera negativa en els principals indicadors. L'edició de 2020 es va haver de retardar a causa de la pandèmia, fet que coincideix amb l'estat d'alarma decretat a l'octubre i la implantació de les noves restriccions, mentre que la del 2019 es va avançar per ser un any electoral. És per això que entre les dues enquestes han passat 21 mesos en lloc de dotze. 

Habitatge i inseguretat

La inseguretat, amb un 17,7% de les respostes, es manté com un dels principals problemes de la ciutat, junt amb l'habitatge, amb un 7,6% de les respostes.

Només un 22,4% creu que la ciutat ha millorat, un 14,3% creu que està igual i un 59,2% creu que Barcelona ha empitjorat en l'últim any. Aquestes dades milloren pel que fa a les expectatives de millora, ja que un 53,8% creu que la ciutat millorarà i que estarà en millor situació que Catalunya o Espanya. Si ens centrem més en els barris un 33,3% creu que el seu barri ha empitjorat enfront d'un 33,2% que creu que ha millorat.

Pel que fa als serveis municipals, la ciutadania els valora positivament menys l'aparcament que suspèn amb un 4. Els que més bona nota obtenen són els bombers amb un 8,2 i les biblioteques amb un 7,7. Els segueixen els mercats municipals i els centres cívics amb un 7,4. Els transports públics, a excepció del bicing, també són valorats amb notable: 7,3 per al tramvia, 7,1 per a l'autobús i 7,0 per al metro. 

NO T'HO PERDIS: 33 plans a la natura per Setmana Santa

Llegeix el número del març de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat