Notícies

Un bus sense conductor circularà pel port de Barcelona

El vehicle autònom i elèctric transportarà a treballadors del Port des del World Trade Center al moll de Sant Bertran

Redactora
Publicitat

Un bus autònom i elèctric circularà pel Port de Barcelona durant quatre setmanes a partir del dilluns en una prova pilot en una zona oberta al trànsit públic. El vehicle farà un recorregut que unirà el World Trade Center (WTC) amb el moll de Sant Bertran, i únicament hi podran pujar els treballadors del Port. Encara que el bus sigui autònom, per motius de seguretat sempre hi haurà la presència d’un conductor vigilant durant el trajecte, però s’espera que en el futur aquest pugui circular sense necessitat d’un responsable. 

En aquesta prova el vehicle autònom es trobarà en un entorn urbà real, amb vianants, cotxes, ciclistes, patinets elèctrics, semàfors i rotondes. Per aquest motiu, això permetrà extreure conclusions per seguir avançant en el projecte i que s’estengui en altres indústries com a servei per als seus treballadors. L'autobús té una mida petita i una capacitat per transportar com a màxim a 8 persones. 

El projecte, impulsat per Bax&Company i Pendel Mobility, té un cost de 60.000 euros que han assumit les dues empreses. Com que l'espai es tracta d’una zona lliure de circulació, però controlada pel Port, els ha estat més fàcil fer la prova que en una zona urbana convencional, ja que la gestió de permisos no és tan complicada. També es tracta de la primera iniciativa de mobilitat 'sostenible, connectada i autònoma' que s'està fent en deu ciutats europees i que forma part del projecte 'Ride-to-Autonomy' de la Unió Europea.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona al maig

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat