Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Delacrem
Foto: Scott Chasserot Delacrem

Un dels grans geladers d'Europa obrirà una gelateria de producte català a Barcelona

Delaterra oferirà gelats tan particulars com el de poma de Girona al forn... o el de iogurt amb grataculs!

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

La queixa recurrent dels geladers de Barcelona és la mentalitat estacional del consumidor. Que no es venen gelats fora de la temporada d'estiu, vaja. Un fet que, per desgràcia, el canvi climàtic està a punt de redreçar. Ara bé, Delacrem, sense discussió una de les millors gelateries de Barcelona i d'Europa, és a punt d'obrir un negoci que és pura estacionalitat i –com les seves altres dues botigues– obrirà tot l'any: al juny, el mestre gelader Massimo Pignata aixecarà la persiana d'una gelateria centrada en el producte català (de proximitat i estacional, esclar). I serà en l'envejable cruïlla de Muntaner amb Consell de Cent. 

Piganata encara no ha decidit nom per al negoci, però vehicularà la seva línia de gelats Delaterra, que aprofundeix en l'encreuament de producte artesà de petit productor català i gelat artesà. No és que no ho fes abans: des del minut zero que fan gelats excelsos amb avellana de Reus i maduixa del Maresme, per exemple. "Però normalment penses un sabor i després busques el producte. Aquí farem a l'inrevés. Busquem un producte i aleshores el vestirem", reflexiona. 

Exemples? Gelat de formatge Ermesenda d'Eroles –un dels grans mestres formatgers catalans– amb codony, o un gelat de iogurt de La Fageda amb... grataculs! (també anomenat gavarró, que no és cap altra cosa que el fruit del roser silvestre, i que fan amb la melmelada de grataculs que els subministra un artesà aragonès). I alguns altres també de proximitat, però no tan sorprenents, com el gelat de poma de Girona al forn amb canyella o de pera de Lleida amb mantega del Cadí.

Entenc que no vulguis fer mitja hora de cua per un gelat: doncs aquí tens una nova botiga que t'ho estalviarà

"Hem descobert una xarxa de productors locals molt potent, que a part de ser presents en els gelats també tindrà el seu producte en venda en les nostres prestatgeries", vaticina. No vol ser talibà del km 0; si ha de sortir del mapa català per arribar a Menorca o València en algun cas puntual ho farà: un gelat de cacau de collaret, el cacauet valencià! Aquesta gamma de gelats, per cert, es podrà tastar al festival de menjar Time Out Fest.   

Delacrem aprofundirà en el km 0
Foto: Scott ChasserotDelacrem aprofundirà en el km 0

Aquest nou projecte obrirà portes amb uns 24 sabors de sortida, i com el Delacrem d'Enric Granados i l'Obrador Delacrem, "tindrà el seu propi taller on es faran tots els gelats que es venguin". Alerta, que sabors favorits de les masses com la fruita de la passió, el coco o la vainilla no hi tindran cabuda. "Sí que hi haurà un gelat de xocolata, però serà xocolata amb avellana de Reus, o un de taronja del Baix Ebre, amb oli de les Garrigues", matisa.

Pignata explica que amb la botiga nova "es dirigeixen a un públic diferent que al d'Enric Granados", i mesura amb cura les paraules. Han sortit a les llistes de les millors gelateries d'Europa, i diu que "no volem perdre l'arrelament amb la gent d'aquí, que són a qui ens dirigim normalment. Entenc que no vulguis fer mitja hora de cua per demanar gelat. Doncs escolta, posem un altre taulell amb un altre enfocament i així evitem morir d'èxit", valora. Amb la nova gelateria, tindrà un lloc generalista (Enric Granados), un lloc experimental (L'Obrador) i un lloc dedicat al producte català, per a tots els gustos.

Arribats en aquest punt, i amb la visita de Dua Lipa a Delacrem recent, val la pena recordar que el primer Delacrem, obert el 2010, no ha modificat la seva oferta per dirigir-se a un públic turista, sinó que el que va fer va ser facturar una oferta de primera qualitat a bons preus que el turista, esclar, no ha desaprofitat. 

NO T'HO PERDIS: Les millors gelateries de Barcelona     

Tota la informació sobre el Time Out Fest 2024, el millor festival gastronòmic de Barcelona 

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat