Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Via Laietana
Foto: Albert Esteves

Un emblemàtic edifici de Via Laietana tindrà una segona vida

Part de l'espai se cedirà al Servei Català de la Salut per acollir el nou CAP del Gòtic

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Barcelona està plena d'edificis emblemàtics en desús. Aquest era el cas del situat al número 8-10 de Via Laietana, que tindrà una segona vida. Després de proposar la rehabilitació dels antics jutjats de primera instància de Barcelona, l'Ajuntament finalment ha aprovat un projecte que permetrà que l'edifici aculli 700 treballadors municipals administratius que actualment treballen en sis finques repartides per tota la ciutat.

Es preveu que les obres comencin la segona quinzena de novembre i que tinguin una durada de 15 mesos, cosa que significa que l'edifici podrà posar-se en funcionament a principis de 2025. Aquest acollirà diverses oficines del consistori, com la Direcció de Comunicació, l'Oficina per la No Discriminació i dependències de la Gerència de Seguretat i Prevenció.

A més, una part de l'espai anirà destinada a acollir el nou CAP del Gòtic, el qual habilitarà el Servei Català de la Salut. A hores d'ara, el CAP Gòtic se situa al passatge de la Pau i aquest trasllat significarà l'ampliació i millora de les instal·lacions. Aquesta renovació, però, trigarà uns anys més que la de la resta de l'edifici, es calcula que no estarà acabada fins a mitjan 2028.

Una inversió ambiciosa

Les obres tindran un pressupost de 8,86 milions d'euros. Tot i l'elevada xifra, aquest projecte deixarà lliures cinc edificis del Gòtic que aniran destinats a construir habitatge, els quals deixaran espai per a 70 pisos públics.

Els edificis on es construiran els habitatges són els números 7, 15 i 32 del carrer d'Avinyó, el número 3 del carrer de la Ciutat i el 14 del carrer del Paradís, edificis ocupats ara per les oficines municipals que es traslladaran al 8-10 de Via Laietana.

NO T'HO PERDIS: 25 joies arquitectòniques de Barcelona

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat