Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Un espectacle de Sol Picó encendrà els llums del Nadal 2020 a Barcelona

L'acte d'encesa es farà el 26 de novembre des de la plaça Comercial del Born i aquest any hi haurà més de 100 kilòmetres il·luminats

Escrit per
Erica Aspas
Publicitat

L'Ajuntament de Barcelona no vol renunciar a celebrar Nadal, Cap d'any –els focs artificials es repartiran per la ciutat, com durant les festes de la Mercè– ni a donar la benvinguda als Reis –encara no asseguren que es faci la Cavalcada–, però es farà d'una manera diferent, adaptant-se a les circumstàncies.

Jaume Collboni, primer tinent d'alcalde, i Montse Ballarín, regidora de Comerç, han donat a conèixer en roda de premsa com serà la il·luminació nadalenca de la ciutat així com l'acte d'encesa, que es farà el 26 de novembre al barri del Born i amb un espectacle dirigit per Sol Picó. El programa sencer de les activitats de Nadal es presentarà en dues o tres setmanes. El que sí que s'ha fet públic és el cost de tota la il·luminació –1.712.891 euros– i s'ha avançat que la fira de Nadal de Sagrada Família ha estat validada pel PROCICAT, de manera que es farà, i la de Santa Llúcia encara està en tràmits per assegurar la seva celebració.

Aquest any hi haurà més punts il·luminats –sobretot al centre de la ciutat, la zona que ha patit més la falta de moviment–, altres renovats i, per primera vegada, els 39 mercats municipals tindran il·luminació i decoració nadalenca a les seves façanes.

La campanya s'ha centrat molt a ajudar el comerç a salvar la campanya, evitar més tancaments, i rellançar l'activitat perquè la gent s'animi a comprar, "els comerciants necessiten vendre i no subvencions", deia Collboni. No obstant el consistori ha incrementat el pressupost d'il·luminació del petit comerç passant del 50 al 75% de suport directe de l'Ajuntament, ja que "els comerciants no podien destinar més pressupost als llums de Nadal", segons ha afegit el primer tinent d'alcalde.

L'acte d'encesa es podrà seguir de manera presencial, amb un aforament limitat, i també en directe a través de Betevé

'Covinal' per Sol Picó

L'espectacle que dirigeix Sol Picó –no hi participarà com a ballarina– està inspirat en les emocions que hem sentit i que encara sentim en pandèmia i es representaran amb vuit personatges d'una mateixa família –dos nens, dos adolescents, pares i avis– interpretats per vuit ballarins que portaran unes màscares artesanes que recorden personatges manga i futuristes. Durant l'espectacle també estaran representats els balcons, que van ser protagonistes durant el confinament. Els personatges surten a una mena de balconada amb plataformes on hi haurà un membre de la família i un músic. La bateria representa la part terrenal, recorda el batec del cor; els instruments de corda ens parlen d'un món més eteri i ens conviden a deixar volar la imaginació i el cos "per no estar enganxats a la preocupació", ha explicat Picó; la trompeta és bogeria... L'espectacle arribarà a la porta del mercat del Born on hi haurà un escenari que ocuparan els ballarins celebrant que han sortit al carrer, que poden reunir-se, i rebran la visita d'una dona voladora que representa l'esperança i que serà qui encendrà les llums. 

Barcelona s'il·luminarà cada dia, del 26 de novembre al 7 de gener a partir de les 17.30 hores. L’hora d’apagada dels llums s’acabarà de modular en funció de l’existència de toc de queda i de l’hora en què aquest comenci. En total, s’il·luminen més de 100 kilòmetres lineals de vies públiques de Barcelona. 

Plaça Catalunya tindrà llums de Nadal per primera vegada i Balmes després de molts anys, i es consoliden plaça Urquinaona i Via Laietana. Seguiran il·luminades Gran Via, Aragó, Paral·lel i plaça Universitat i es torna a il·luminar la Diagonal, el passeig de la Verneda, Binèfar i Via Trajana, i tant Creu Coberta com el carrer Pelai tornaran a tenir arcs de llums de banda a banda del carrer en comptes d’ornamentació només a les voreres. 

NO T'HO PERDIS: Botigues de decoració de Nadal a Barcelona.

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat