Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Piscina buida
Foto: Shutterstock

Un estiu sense piscines a Barcelona i Catalunya?

Hotels i càmpings no les podran reomplir en fase d'emergència per la sequera

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

La terrible sequera que pateixen Barcelona i Catalunya entrarà previsiblement en una nova fase que comporta restriccions severes. Una de les mesures que més espanta el sector turístic és la prohibició d'omplir piscines d'hotels i càmpings.

Al mes de desembre es van posar damunt la taula una normativa que van aixecar molta polseguera per afectar a instal·lacions esportives: la prohibició de fer servir les dutxes, per exemple. Han estat setmanes de diàleg i, finalment, el Govern de la Generalitat ha decidit modificar alguns punts a la baixa, però, en canvi, n'ha endurit altres.

Les modificacions introduïdes en el decret de sequera no tenen impacte sobre les piscines privades d'hotels i càmpings, mantenint-se la prohibició de reomplir-les durant les fases d'emergència. En canvi, les piscines d'ús esportiu, amb la consideració especial per als joves i la mainada, es podran reomplir sempre que compleixin determinades condicions.

Piscina Municipal de Montjuïc
© Iván MorenoPiscina Municipal de Montjuïc

Quines piscines es podran reomplir en fase d'emergència?

Així, durant una situació d'emergència, només es permet reomplir les piscines cobertes i descobertes que figuren en el cens d'equipaments esportius de la Generalitat de Catalunya. Aquesta possibilitat està habilitada durant la fase 1, sempre que es redueixi l'aigua de reg, i també durant la fase 2, tot i que amb la condició de tancar les dutxes.

Hi ha l'excepció de les piscines amb aigua de mar que també poden ser reomplertes si es buiden sense connectar-se a la xarxa d'abastament. Tanmateix, a la fase 3, queda totalment prohibit reomplir qualsevol piscina, amb la qual cosa haurem de veure com evoluciona la sequera i les fases que comporta per saber si el pròxim estiu podrem fer un bany a hotels o càmpings.

De moment, sembla que Catalunya entrarà en la fase 1 d'emergència a principis del mes de febrer, si abans el cel no ens fa el regal que necessitem.

NO T'HO PERDIS: Habitat en liquidació: la marca de mobles tanca totes les seves botigues, inclosa la de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat