Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
aigua sequera
Foto: Shutterstock

Prohibides les dutxes als gimnasos si Catalunya entra en fase d'emergència per la sequera

La Generalitat preveu decretar la nova fase al sistema Ter-Llobregat en gener del 2024

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

El sistema Ter-Llobregat es troba sota una fase de preemergència des de fa unes setmanes. Malgrat que s'havia previst passar a la fase d'emergència aquest desembre, finalment la Generalitat la decretarà el gener del 2024 "si la pluja no canvia i les reduccions de consum es mantenen", ha aclarit a l'ACN el conseller d'Acció Climàtica, David MascortEl conseller també ha detallat que, a banda de les mesures que ja acull l'actual Pla Especial per la Sequera, també s'activaran noves restriccions. 

Quines són les noves restriccions?

A partir que es declari l'estat d'emergència, no es podran posar en marxa noves activitats ramaderes, industrials o turístiques que facin un ús intensiu d'aigua, com granges, hotels i càmpings, entre d'altres. Aquesta restricció es tracta d'una moratòria, ja que un cop se surti de la fase sí que es podran tornar a iniciar, una mesura que també permetrà avançar els tràmits per preparar l'inici de l'activitat.

Uns altres plans del Govern en reduir els cabals ambientals dels rius Muga, Ter i Llobregat per poder disposar de més aigua per als embassaments de les conques internes, tot i que hi haurà moments puntuals on es deixarà anar més aigua.

Prohibides les dutxes a les instal·lacions esportives

Una de les noves mesures també serà el tancament de les dutxes dels vestuaris de les instal·lacions esportives. Si es manté la reducció de consum amb aquest tancament, es contempla permetre el reg per a esports federats i l'ompliment de piscines d'ús públic i esportiu. Mascort s'ha mostrat contundent envers la proposta i ha assegurat que "ara és una proposta, al gener serà una obligació".

NO T'HO PERDIS: Així serà l'espectacle de Cap d'Any a Barcelona

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat