Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Gats amb coronavirus
Gats amb coronavirusFOTO: Shutterstock

Un estudi apunta que els gats podrien tenir la covid-19

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Les grans crisis sanitàries del passat com les vaques boges o el contagi de l'Ebola sempre van afectar els animals. Tots recordem el drama televisat d'Excalibur, el gos de la infermera contagiada d'Ebola que es va haver de sacrificar pel de la salut pública. La magnitud i l'afectació del coronavirus ha triplicat qualsevol experiència passada amb contagis similars però, en aquest cas, sembla que els animals domèstics no en són un col·lectiu de risc. I encara sort, la crisi sanitària que vivim seria molt més crítica del que ja és. Tot i que no són un grup susceptible al virus, un estudi acaba de confirmar que els gats podrien ser un possible col·lectiu de risc.

Els gats podrien contraure la covid-19

A Wuhan, la ciutat on va aparèixer el primer cas de coronavirus, es va fer recentment un estudi on es van analitzar mostres de sang de 102 gats i van trobar que15 havien passat la covid-19. L'estudi va anar més enllà i també va analitzar la sang de pollastres, ànecs o fures. Les conclusions que es van extreure només van apuntar els gats i les fures com animals més vulnerables a la infecció, en canvi, els gossos, només en són mínimament susceptibles. Les conclusions que s'extreuen es que els gats i les fures pateixen la grip de covid-19 amb símptomes lleus.

Els resultats s'han publicat al repositori bioRxiv sense haver passat encara les revisions que requereix el procés de publicació científic. A més caldrien molts més estudis per extreure conclusions més detallades del grau de contagi que tenen els gats i les fures, ja que l'estudi fet a Wuhan es va fer exposant els animals a una càrrega viral extrema i molt més elevada del que podríem trobar en una casa. De moment l'Organització Mundial de la Salut (OMS) considera que els animals domèstics no són un grup important de transmissió encara que s'hagin demostrat alguns casos arreu del món. De totes maneres en les cases on hi hagi animals que surten cada dia de casa, com és el cas dels gossos, cal extremar la higiene en aquelles superfícies freqüentades per l'animal.

NO T'HO PERDIS: el vídeo més espectacular de la Barcelona deserta des de l'aire

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat