Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
NASA
Foto: Hasbul Aerial Stock /Shutterstock

Un grup de joves barcelonins, finalistes d'una competició internacional de la NASA

L'equip d'alumnes participarà amb el projecte 'Galactic Space Coders' per la preservació dels oceans en el futur

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

De Barcelona a la NASA, aquest serà el viatge que farà un equip d'alumnes de les escoles de programació barcelonines IT Academy de Barcelona Activa i de 42Barcelona. El grup format per sis persones -tres homes i tres dones- són un dels 40 finalistes que competiran a la final de la prestigiosa competició mundial organitzada per la NASA.

La notícia ha estat resultat de la participació del grup a la hackató més gran del món i que va reunir equips d'arreu del món per fer ús de dades lliures i obertes de la NASA. En aquesta edició, el repte concret de l'esdeveniment va ser abordar problemes reals de la Terra i de l'Espai.

grup barceloní NASA
Foto: Ajuntament de Barcelona

Actualment, la hackató és un dels esdeveniments més importants del panorama internacional relacionat amb la programació i la tecnologia i, a més d'agències espacials com la NASA i institucions d'enginyeria, també compta amb el suport de l'ambaixada dels Estats Units.

Preservar els oceans, el projecte del grup barceloní

Dels 40 grups finalistes anunciats per la NASA, només deu d'ells aconseguiran sortir guanyadors el pròxim mes de gener de 2024. L'equip barceloní ha aconseguit arribar a la final amb el projecte 'Galactic Spce Coders', que està relacionat amb la preservació dels oceans del futur.

Tots els grups han creat aplicacions mòbils, hardware i visualitzacions de dades, entre d'altres, davant els desafiaments dissenyats per la NASA. En el cas de l'equip barceloní, el seu objectiu ha estat crear una plataforma accessible per a tothom que eduqui als usuaris de manera visual, sonora i interactiva sobre els serveis de l'oceà d'una manera que sigui fàcil per comprendre.

La hackató a Barcelona

A escala mundial, més de 30.000 professionals del disseny i la programació han participat en la hackató que aquest 2023 s'ha celebrat a Barcelona. A la ciutat hi han participat un total de 80 alumnes i els equips guanyadors podran viatjar al Kennedy Space Center, als Estats Units, per exposar les seves idees davant els experts de la NASA.

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat