Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Mico Linito
ACN / FAADA

Un mico caputxí és alliberat d’un pis de Barcelona on vivia des de feia 35 anys

L’animal no havia sortit d’una petita gàbia, sense zona exterior ni accés a llum solar directa, des del 2014

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
i
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

A principis d’any va entrar en vigor la Llei de protecció dels drets i el benestar animal. I encara sort, perquè gràcies a aquesta nova normativa en Linito ha estat alliberat. Es tracta d’un mico caputxí, que des de feia 35 anys vivia engabiat en pis de Barcelona. Així ho ha comunicat la Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA), que des del 2014 ha lluitat per alliberar l’animal i per buscar-li un lloc millor on viure.

La propietària d’en Linito, una dona de 80 anys, l’havia comprat feia més de tres dècades i, segons l’organització, el mantenia en unes condicions 'lamentables' i totalment inadequades per a un animal d’aquesta espècie. Vivia sol en una gàbia (la major part del temps bruta, segons FAADA) de 2x11 metres. No tenia zona exterior ni accés a la llum solar directa, però, a més, tampoc n’havia sortit d’ella des del 2014, segons la propietària. Això, sumat a la dieta inadequada i poc variada que consumia, feia que l’aspecte de l’animal fos molt deteriorat. 

La Fundació va conèixer el cas del mico l’any 2014, però amb l’oposició de la propietària de cedir-lo i el desentès per part de l’Ajuntament, la Generalitat i la Fiscalia del Medi Ambient (a qui van denunciar la situació) no van poder actuar. Fins i tot l’any passat van insistir al consistori, però els van contestar que no era competència seva. Tot i haver presentat el mal estat de l’animal, el seu origen il·legal i que la seva tinença està prohibida a la ciutat —segons l’ordenança de protecció d’animals—, l’alliberament de Linito només s’ha produït després d’una nova denúncia davant la Generalitat emparada en la nova Llei de protecció dels drets i el benestar animal. 

Tot i la negació reiterada per part de la propietària en desprendre’s de l’animal, aquest dimecres, i després d’una "llarga negociació" amb ella, FAADA ha aconseguit la seva cessió. Linito ha estat traslladat a la Fundació MONA, on passarà una primera fase de rehabilitació, i després anirà a un altre centre perquè pugui socialitzar amb altres individus de la seva espècie.  

Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals 

FAADA és una fundació privada, independent i sense ànim de lucre activa des de 2004. Lluiten per la protecció dels animals, per això treballen per promoure el respecte de totes les espècies en l’àmbit social, legal i educatiu. Faciliten informació i assessoraments tècnic i jurídic als diferents agents socials que vetllen per la protecció animal i guien projectes que plantegin alternatives als sectors empresarials que directament o indirectament causen patiment als animals. En l’àmbit legal vetllen pel compliment de les lleis relacionades amb els animals, per això col·laboren amb les autoritats i institucions. I en el món pedagògic, promouen accions formatives que fomentin el respecte als animals. 

 NO T'HO PERDIS: Què fer a Barcelona al febrer

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat