Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Exposició Gaudí a la Xina
ACN /Ajuntament de RiudomsExposició Gaudí a la Xina

Un museu de la Xina recrea la infantesa de Gaudí a Riudoms en una mostra de 2.000 m²

L'exposició 'The Sounds of Gaudí in Riudoms', a Shenzhen, gira entorn tres elements: fotografies, maquetes i elements de gran format

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
i
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

Ja no caldrà que els turistes xinesos vinguin fins a Barcelona per sentir-se a prop d’Antoni Gaudí perquè des de fa uns dies la ciutat xinesa de Shenzhen, a la província de Guandong, acull una mostra de l’artista català. Sota el nom 'The Sounds of Gaudí in Riudoms' (Els sons de Gaudí a Riudoms), l’exposició gira al voltant de la relació de l’arquitecte amb els seus orígens a la localitat del Baix Camp.

La mostra ocupa quasi 2.000 m² i recrea l’entorn físic de Riudoms, on Gaudí es va criar des que va néixer fins a la seva joventut. En aquesta exposició —organitzada per un promotor xinès amb la col·laboració de l’Ajuntament de Riudoms i el suport de les autoritats xineses— es fa un homenatge al petit municipi, que va ser la primera font d’inspiració del creador de la Sagrada Familia. 

'The Sounds of Gaudí in Riudoms' gira entorn tres elements que fan referència al municipi i el seu entorn: fotografies, maquetes i elements de gran format. A més, també exposa una sèrie de grans escultures de l’artista Josep Cerdà que contenen sons de Riudoms i les cadenes amb què Gaudí mesurava les estructures dels seus edificis. En paral·lel als objectes, també ofereix activitats didàctiques pels infants.

Exposició Gaudí a la Xina
ACN / Ajuntament de RiudomsExposició Gaudí a la Xina

L’Ajuntament de Riudoms també treballa en altres col·laboracions amb la Xina i han anunciat que tenen l’objectiu d’exportar productes locals, de turisme i cultura. De fet, es preveu que el primer producte que enviïn sigui un lot d’ampolles d’oli d’oliva de la Cooperativa Agrícola de Riudoms. 

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat