Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Així quedaran les dues galeries
Galeria MayoralAixí quedaran les dues galeries

Un nou espai de 250m² dedicat a l'art contemporani obre a Barcelona

Mayoral inaugurarà un local, annex a l'actual, coincidint amb el 35è aniversari de la primera galeria

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

El primer trimestre del 2024 tindrem una nova galeria a la ciutat. Serà un nou espai de la Galeria Mayoral, contigu al local que ja existeix al Carrer Consell de Cent, però dedicat exclusivament a artistes contemporanis. L'obertura marca l'inici d'una nova era d'innovació en aquesta galeria, que des del 1989 ha exhibit obres de grans artistes com Joan Miró, Pablo Picasso i altres referents de l'escena creativa barcelonina.

La iniciativa és una idea de la segona generació de galeristes, conformada per l'Eduard, el Jordi i la Cristina Mayoral, fills del fundador Manel Mayoral. En els darrers anys, han iniciat una etapa que ha seguit dues línies de programació. D'una banda, han exposat obres d'avantguardes del segle XX i, de l'altra, han donat visibilitat a grans noms de la postguerra, com ara Tàpies, Chillida, Millars, Saura, Zóbel, Francès o Vieira da Silva.

Amb la nova galeria, “la idea és aportar alguna cosa a la ciutat, als artistes i al seu ecosistema”, explica Jordi Mayoral. La programació d'aquest nou espai, a més del focus a la contemporaneïtat, mantindrà “els mateixos criteris de qualitat, disciplina i avantguarda que han caracteritzat la trajectòria de la galeria”, continua.

“Barcelona sempre ha estat metròpoli on conflueixen grans moviments artístics d'abast global. El nostre objectiu és involucrar les avantguardes contemporànies que emergeixen i oferir un aparador per projectar-les a escala internacional”, comenta Eduard Mayoral. La notícia d'aquesta obertura a Barcelona, la ciutat on la galeria ha desenvolupat la major part de la trajectòria, arriba gairebé cinc anys després que Mayoral consolidi la seva internacionalització gràcies a la seva seu a París.

El disseny del nou espai durà la firma de Jorge Vidal STUDIO, reconegut amb premis com el Premi FAD i la Biennal Espanyola d'Arquitectura i Urbanisme. El resultat serà un local contigu i simètric a la seu original, que tindrà 250 m² de superfície preparats per omplir-se del bo i millor de l'art contemporani. 

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat