Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Iryo
Ilsa. Iryo

Un nou tren d'alta velocitat connectarà Barcelona amb Madrid i Saragossa

Iryo és un operador privat espanyol que competirà amb Renfe i començarà a rodar a finals del 2022

Isabel Gil
Escrit per
Isabel Gil
Publicitat

Neix una nova marca de trens, però aquesta vegada no seran 'low cost' com Avlo i Ouigo, sinó que entren a competir directament amb Renfe. Es tracta d'Iryo, que serà el primer operador privat de trens d'alta velocitat d'Espanya i té l'origen a Ilsa, la marca creada per la unió de Trenitalia i Air Nostrum. Començarà a operar l'últim trimestre del 2022 i ho farà amb una flota de trens nous, fabricats amb un 95% de materials reciclables i que permeten estalviar un 80% de diòxid de carboni per persona i trajecte.

Amb la liberalització a Europa podria fer la connexió Barcelona-París

En una primera fase, la nova marca farà les connexions Barcelona–Saragossa–Madrid, Madrid–Conca–València/Alacant i Madrid–Còrdova–Sevilla/Màlaga. Amb la liberalització del sector ferroviari també a Europa, la companyia pretén estendre els seus serveis a altres països, com Portugal o França, cosa que faria possible connexions com Barcelona-París i Madrid-Lisboa.

NO T'HO PERDIS: Escapades molt a prop de Barcelona

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.  

Últimes notícies

    Publicitat