Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
La nova botiga vintage a la Casa Gralla
Foto: Clara RuizLa nova botiga vintage a la Casa Gralla

Un palau renaixentista al carrer de Portaferrissa s'ha transformat en una macrobotiga vintage

Així és Casa Gralla: l'edifici històric acull un nou format polivalent on les peces vintage i la roba sostenible són protagonistes

Clara Ruiz
Escrit per
Clara Ruiz
Publicitat

Si us agrada passejar per Barcelona, el carrer de Portaferrisa és un dels que tindreu memoritzats i estimareu ben segur. Les seves botigues i edificis alts i antics combinen amb les marees de gent que hi passa dia rere dia. El pròxim cop que hi passeu, però, estigueu atents a visitar la Casa Gralla. Només fa falta veure l'entrada: us quedareu meravellats de veure-la. 

Aquest edifici històric, que data del 1306, ha viscut moltes vides diferents: de palau renaixentista on hi dormien ducs, senyors i marquesos, passant per casa particular, a unes galeries comercials homogeneïtzades pel pladur. Ara, després d'anys tancada, la icònica Casa Gralla reobre les portes com a espai polivalent on les peces vintage són les protagonistes. L'espai, considerat Patrimoni de la ciutat, és tota una experiència. 

Pop-up, moda sostenible... i molta essència vintage

Només entrar a la botiga sereu testimonis d'una imponent escalinata renaixentista, que us portarà de ple al segon pis on estan situats els diferents espais. Aquests es reparteixen segons temàtiques i col·leccions. "Ens agrada definir-ho com un multiespai creatiu... i sobretot rotatiu" explica en Daniel, cap de la botiga. "Combinen espais que funcionen com a pop-up, els quals diferents marques poden llogar per una extensió màxima d'un any, amb creacions sostenibles fetes per nosaltres". 

Aquests espais de lloguer actualment presenten marques distingides com AlphaDickies o Norton, i les peces de fabricació pròpia de la botiga s'identifiquen amb motius distintius com flames de colors i impressions de músics famosos com Freddie Mercury. "Ara hi ha marques més comercials, però la nostra intenció és que els espais pop-up siguin per marques emergents a qui poder donar un aparador on mostrar les seves peces. És a dir, "marques que mai hagin tingut botiga física", aclareix en Daniel, "la idea és que siguin marques noves contínuament, perquè l'experiència del client sigui única cada cop que torna al nostre espai".

La botiga compta amb una àmplia col·lecció vintage
Foto: Clara RuizLa botiga compta amb una àmplia col·lecció vintage

Però si hi ha un element que destaca a la botiga, aquest és, sense dubte, l'essència vintage. L'espai compta amb una extensa col·lecció de peces del segle XX, des d'elegants vestits de la dècada dels anys 30 fins als lluentons i els cridaners colors dels 80. Fins i tot hi podeu trobar vestits de núvia! I per si no fos prou, la botiga té un espai d'exposició amb peces de roba de 200 anys d'antiguitat, pertanyents al món del teatre, del circ i altres àmbits, amb vestiments original i històrics que, pel seu gran valor, no estan a la venda. Sí que estan disponibles, però, pel lloguer ocasional.

Peces d'exposició vintage
Foto: Clara RuizPeces d'exposició vintage

Recuperar un espai oblidat... i amagat

Aquesta botiga reobre en un espai mític de Barcelona: la Casa Gralla, un palau renaixentista que s'ha restaurat i renovat, presentant les parets amb la seva pintura original i els sostres bellament ornamentats. L'arquitectura senyorial contrasta amb l'essència vintage de les peces de roba. "És el primer cop que s'exposen al públic les parets originals", explica en Daniel. "Les galeries anteriors les havien tapat amb pladur, i per nosaltres ha estat determinant mantenir la història i individualitat de l'espai per fer destacar la botiga". 

I més enllà de botiga, en Daniel preveu que l'espai es pugui utilitzar per acollir esdeveniments. Ara compta amb una galeria d'art (el passadís negre que rodeja l'escalinata) el qual valoren considerar com espai per mostrar exposicions d'art temporals. Ja ho veieu, la nova Casa Gralla té molt d'oferir... i és de visita obligada. 

L'escalinata de la Casa Gralla
Foto: Clara RuizL'escalinata de la Casa Gralla

NO T'HO PERDIS: Les millors botigues de segona mà i roba 'vintage' a Barcelona

Llegeix el número de març de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat