Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Conductor de patinet elèctric a Barcelona
FOTO: ShutterstockConductor de patinet elèctric a Barcelona

Un patinet elèctric trucat circula a 111 km/h per Santa Coloma de Gramenet

La velocitat màxima permesa per aquest tipus de vehicles és de 25 km/h

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

La mobilitat ciutadana està canviant de mica en mica. El 2023, per exemple, la venda de vehicles electrificats a Catalunya es va disparar en un 37% i el transport públic a Barcelona batia rècords d’usuaris amb més d’un milió de passatgers. Un any abans, el 2022, l’ús de les bicicletes havia crescut en un 34% en l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i el del patinet elèctric havia augmentat en més del 120%. De fet, aquests Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) són cada cop més presents en els carrers de la ciutat, per això la Policia Local cada vegada està dedicant més esforços per tal de garantir el compliment de les regulacions viàries, així com la seguretat dels vianants. 

En aquest sentit, el cos policial de Santa Coloma de Gramenet ha interceptat un patinet elèctric que havia estat manipulat i no complia amb les ordenances municipals relatives al bon ús del vehicle. I és que, el transport era capaç d’assolir els 111 km/h, mentre que la velocitat màxima permesa per aquest tipus de vehicles és de 25 km/h. 

Els agents de la Policia Local van detectar la irregularitat durant un dispositiu al districte 5 de la ciutat i de seguida van sancionar al conductor, amb una multa de 500 euros, i van traslladar el patinet al dipòsit municipal perquè representa "un greu risc per a la seguretat viària", segons han explicat els agents, i perquè evidentment no compleix amb la normativa. 

Patinet elèctric
ACN / Laura FígulsPatinet elèctric



Menys denúncies per infraccions

La principal infracció que els usuaris dels Vehicles de Mobilitat Personal cometen és circular per llocs on no està permès, com a les voreres, però també saltar-se un semàfor, circular amb auriculars i portar una altra persona. De fet, durant l’any 2023 la Guàrdia Urbana de Barcelona va interposar un total de 16.221 denúncies a patinets elèctrics i altres VMP. Això sí, aquesta xifra suposa un 25% menys que l’any anterior, on se'n van emetre 21.697.  

El portaveu del cos policial, Jordi Oliveres, indica que aquesta disminució es deu al fet que els conductors coneixen i entenen més la normativa, alhora que tenen més disciplina viària, i afegeix que els agents han fet "pressió" per detectar conductes que no estan permeses, especialment les de risc.  

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona a l'abril

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat