Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Zell am See, Austria
Foto: ShutterstockZell am See, Austria

Un poble català, entre els millors del món segons l'Organització Mundial del Turisme

Des de l'Aràbia Saudita i Corea del Sud fins a Portugal i Perú, aquestes són les millors destinacions rurals per visitar el 2023

Ed Cunningham
Borja Duñó
Escrit per
Ed Cunningham
Traduït per
Borja Duñó
Publicitat

Esteu buscant informació sobre viatges per al 2023, però voleu trepitjar camins poc transitats? Genial, perquè aquí tenim un munt de destinacions perfectes per a vosaltres. L'ONU ha anunciat els seus "millors pobles turístics" del 2022, proporcionant així un munt d'idees per viatjar durant aquest any.

La tria dels millors pobles turístics del món la fa anualment l'Organització Mundial del Turisme de les Nacions Unides (OMT), que classifica els pobles rurals en funció de molts criteris, des d'infraestructures i desenvolupament com a destinacions turístiques fins a la preservació que fan dels costums culturals i el medi natural. 

Aquest any, 32 pobles de 18 països diferents han passat el tall. I com a recompensa per haver entrat a la llista de l'OMT, els pobles rebran fons per al desenvolupament i ajudar a prevenir el despoblament.

Quins són, doncs, els millors pobles per visitar el 2023, segons l'ONU? Bé, no són tots tan desconeguts com podríeu pensar. Zell am See, a Àustria, per exemple, fa temps que és conegut per les seves vistes extraordinàries sobre el llac i les muntanyes, mentre que Umm Qais, a Jordània és un lloc popular gràcies a les seves ruïnes romanes i otomanes.

A la llista hi ha un poble de Catalunya, Rupit, i dos més d'Espanya, Alquézar i Guadalupe, mentre que també hi trobem llogarets i assentaments de països tan llunyans com Corea del Sud, Etiòpia, Aràbia Saudita i Perú.

Llista completa dels "millors pobles turístics" de l'OMT

Zell am See, Àustria

Wagrain, Àustria

Puqueldón, Xile

Dazhai, Xina

Jingzhu, Xina

Choachí, Colòmbia

Aguarico, Equador

Angochagua, Equador

Choke Mountains Ecovillage, Etiòpia

Mestia, Geòrgia

Kfar Kama, Israel

Sauris-Zahre, Itàlia

Isola del Giglio, Itàlia

Umm Qais, Jordània

Creel, Mèxic

El Fuerte, Mèxic

Ksar Elkhorbat, Marroc

Moulay Bouzerktoune, Marroc

Lamas, Perú

Raqchi, Perú

Castelo Novo, Portugal

Pyeongsa-ri, Corea del Sud

Rasinari, Romania

Bohinj, Eslovènia

Rupit, Espanya

Alquézar, Espanya

Guadalupe, Espanya

Murten, Suïssa

Andermatt, Suïssa

Birgi, Turquia

Thái Hải, Vietnam

Tot això hauria de proporcionar una inspiració més que suficient per a aquest any! Podeu trobar més informació sobre tots aquests pobles, així com per què l'OMT els va triar, al seu lloc web oficial.

NO T'HO PERDIS: Els pobles més bonics de Catalunya

Llegeix el número de desembre i gener de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat