Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Un rom de la Garrotxa, entre els millors del món

El Ron Siete Villas 1511, d’una empresa artesanal de Les Preses, ha estat premiat al San Francisco World Spirits Competition

Editat per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

 Un rom de la Garrotxa ha estat premiat al San Francisco World Spirits Competition, un dels concursos de licors més prestigiosos del món on s’hi presentaven uns 4.000 productes, entre roms, ginebres, whiskys, vodkes i tequiles. Es tracta del Ron Siete Villas 1511 de Spirits & Plus, una empresa artesanal de begudes espirituoses i destil·lats gurmets de Les Preses. 

Aquest rom garrotxí ha guanyat la medalla d’or en la categoria del rom extra anyenc, després d’un tast a cegues per part del jurat. La beguda és un rom de gamma alta, amb una graduació de 20 graus, que s’ha creat amb roms envellits procedents de la República Dominicana i de Cuba i que posteriorment van ser mesclats durant tres anys en barrils de roure a Les Preses. El nom del producte premiat té també una clara referència als seus orígens i vol ser un reconeixement a les set primeres 'villas' cubanes que es van fundar entre el 1511 i el 1515.

Darrere el Ron Siete Villas 1511 hi trobem la figura de Juan Alberto Álvarez, mestre cubà establert a Olot i copropetari d’Spirits & Plus, empresa situada en plena Zona Volcànica de la Garrotxa. Álvarez és un enginyer químic que té més de 30 anys d’experiència dirigint les destil·leries cubanes i dissenyant tota mena de roms. Segons Álvarez, la fórmula per elaborar aquest rom és el que el fa realment especial, ja que “el Carib té una temperatura alta però estable, que facilita l’oxidació del producte” mentre que els canvis de temperatura de la Garrotxa “afavoreixen la combinació dels alcohols amb la fusta”.  

Des de Spirits & Plus celebren el premi no només pel prestigi que els aporta, també perquè el Ron Siete Villas es va posar a la venda just abans de la pandèmia, el març del 2020, i ara ha vist recompensat el seu accidentat inici. Al certamen San Francisco World Spirits Competition, en rom, hi havia tres categories: agrícola, de menys de cinc anys i l’extra anyenc, de més de cinc. El premi valorava l’aroma, el sabor, el gust i el regust del Ron Siete Villas com els millors en aquesta última categoria. 

A més, el Ron Siete Villas 1511 utilitza productes totalment naturals, sense cap sucre afegit i és un rom per prendre sol, sense barrejar amb cap beguda. Es recomana beure’l a una temperatura de 20 a 25 graus, o amb glaçons, i té un preu de mercat de 29 euros.

NO T'HO PERDIS: Cinc combinats alcohòlics catalans que potser no has tastat

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

 

Últimes notícies

    Publicitat