Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Un vehicle de Bicing propulsat amb energia solar comença a circular per Barcelona

Fins ara, els 30 vehicles que el servei de Bicing tenia per a reposar bicicletes a les estacions eren elèctrics.

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Bicing estrena un nou vehicle per a la reposició de bicicletes que funciona amb energia solar. De moment, aquest vehicle començarà a circular en fase de proves els dies vinents, i se n’avaluarà el rendiment i l'eficiència. 

Costarà de distingir dels actuals models elèctrics que s’encarreguen de reposar les bicicletes a les estacions de Bicing perquè té exactament el mateix aspecte, però portarà incorporades unes plaques solars a la coberta del remolc. Les plaques es carreguen sempre que el vehicle és a l’exterior, estigui en moviment o aturat. En concret, compta amb cinc mòduls fotovoltaics de 365W cadascun, connectats a la bateria del vehicle. 

Nou vehicle de reposició de bicicletes
Ajuntament de BarcelonaNou vehicle de reposició de bicicletes

Fins ara, els 30 vehicles que el servei de Bicing tenia per a reposar bicicletes a les estacions eren elèctrics. Aquests cotxes reposadors han de distribuir bicicletes de la manera més homogènia possible per tota la ciutat i dotar-los de plaques solars serviria per reduir la demanda elèctrica i incrementar l’autonomia dels vehicles.

La millora s’afegiria als beneficis que ja aporta el nou programa de gestió amb el que treballa Bicing, un software d’intel·ligència artificial que permet al personal de Bicing saber quin és el millor moment per moure bicicletes d’una estació a una altra i evitar desplaçaments innecessaris

Durant el període de proves, Bicing i Azimut360 SCCL, l’empresa que ha desenvolupat el projecte per incorporar plaques solars a aquest vehicle, avaluaran el funcionament de les plaques i l’autonomia del vehicle. La previsió és tenir els primers resultats sobre la seva viabilitat, a mitjans de l’any vinent.

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer gratis a Barcelona

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Últimes notícies

    Publicitat