Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Biblioteca García Márquez
Irene Poza | Biblioteca García Márquez

Una biblioteca de Barcelona podria guanyar el premi a la millor del món

La biblioteca García Márquez opta al premi a millor biblioteca pública de l’any 2022 de l'IFLAA

Irene Poza López
Escrit per
Irene Poza López
Publicitat

La biblioteca del districte de Sant Martí va obrir a finals del maig de 2022, i ara opta al premi a la millor biblioteca pública de l’any, que atorga la Federació Internacional d'Associacions de Bibliotecaris i Biblioteques (IFLAA). Situada al carrer del Treball, 219, és la tercera biblioteca més gran de Barcelona, i es caracteritza per l'estil nòrdic de la seva innovadora construcció de fusta amb àmplies vidrieres.

L'IFLAA dona anualment aquest premi a una de les biblioteques inaugurades l’any anterior i, per tant, el disseny de l’edifici té un pes indiscutible. Per això, la directora de la García Márquez, Neus Castellano, insisteix a fer valdre també el projecte social i cultural de la biblioteca. "Ha explotat de tal manera que si li dones un any i mig més de recorregut, guanyaríem el premi al projecte", afirma Castellano, que admet que estan "feliçment desbordats" des que van obrir.

Per què és especial, la biblioteca García Márquez?

Més enllà del seu innovador disseny, les hamaques, les catifes i les parets de vidre, la García Márquez és innovadora també en el seu projecte. És la primera biblioteca d'Espanya que té un estudi de ràdio. Ràdio Maconda és una plataforma on totes les biblioteques poden participar, i on les entitats i associacions veïnals també hi tenen un espai.

La seva especialització, com el seu nom en honor a l’escriptor colombià Gabriel García Márquez indica, és la literatura llatinoamericana. "La comunitat llatina veu la biblioteca com un lloc propi, de mostra de la seva cultura i literatura, i rebem moltes propostes de presentacions i activitats", diu la directora.

Biblioteca García Márquez
Irene Poza | Biblioteca García Márquez

Així, una de les primeres activitats de la biblioteca va ser el KMAmèrica, Festival de Literatura Llatinoamericana, que va comptar amb la presència de 22 autors d’onze països, i aquest any tornarà a tenir lloc al juny.

A més, la biblioteca organitza nombroses xerrades, cicles temàtics i clubs de lectura, com el que tindrà lloc el 31 de maig, en què es llegirà i comentarà 'La hojarasca' de Gabriel García Márquez.

NO T'HO PERDIS: Les biblioteques més boniques de Barcelona

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Últimes notícies

    Publicitat