Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Una exposició a Barcelona reuneix més de 100 objectes d'Indiana Jones

L'exposició es troba dins de la botiga Gokuraku i inclou peces originals i rèpliques de l'arqueòleg més famós

Escrit per
Julen Chavarrías
Publicitat

El barri de Sant Andreu té el seu particular Indiana Jones, no solament per la seva afició al personatge de George Lucas, sinó per la seva vena de rastrejador i col·leccionista de peces úniques de la saga. Es diu Rubén Molins i des de ben jove que recorre el planeta perseguint les peces més emblemàtiques d'un dels 'blackbusters' més reconegudes de la història del cinema.

Ara, amb un centenar d'elements entre reproduccions i peces originals, en Rubén els apropa als ulls de tothom en la seva botiga de còmics Gokuraku ('paradís' en japonès). Entre figuretes de Bola de Drac, samarretes d'anime i còmics s'hi troba la joia de la corona en la rebotiga, una sala dedicada a l'arqueòleg més important del cinema. Destaquen les peces representatives com l'Ídol de la fertilitat i el sac de sorra de l'inici de la pel·lícula 'A la recerca de l'arca perduda' o el Sant Graal, la copa de fusta que va recollir la sang de Jesucrist. Criden especialment l'atenció les pedres del Shankara, els mítics grials d''Indiana Jones o el guió amb la signatura de Harrison Ford que molins va aconseguir en una subhasta als Estats Units.

Gokuraku Comics
Foto: Gokuraku Comics

El conjunt dels exemplars establerts a la botiga de Sant Andreu són una mostra reduïda d'una exposició que el mateix Rubén ha portat de gira per diferents ciutats de Catalunya i el País Basc. A Barcelona s'ha pogut veure en dues ocasions al Museu d'Arqueologia de la ciutat. Després d'anys rodant pel país, la mostra 'A la recerca dels tresors perduts' fa parada i fonda fins a l'abril dins la botiga Gokuraku (Malats, 8), una oportunitat molt recomanable i gratuïta per endinsar-se al fascinant món d'Indiana Jones. 

Gokuraku Comics
Foto: Gokuraku Comics

En Rubén assegura que més que una col·lecció de molts milers d'euros, encara que disposa d'algun original que inclou uns quants zeros, és sobretot una exposició de molt valor per a qualsevol fan de la saga. Molins indica que, des de ben petit, els seus pares el portaven a veure pel·lícules que l'acabarien marcant per a tota la vida com 'Indiana Jones', 'La guerra de les galàxies' o 'Retorn al futur'. Els mons fantàstics creats per la indústria cinematogràfica dels anys 80 van captivar tota una generació i han fidelitzat milions de fans que encara noten com se'ls eriça la pell quan tornen a escoltar les bandes sonores d'aquestes joies audiovisuals.

Enguany, que se celebren els 40 anys de l'estrena de 'A la recerca de l'Arca Perduda', Molins ha posat a la venda alguns exemples de vestuari i peces del film, a la vegada que li ret homenatge des de la seva botiga. A la primavera té planejat canviar l'estètica exploradora i del desert d'Indiana Jones per una col·lecció de robots i figures dels anys 80.

NO T'HO PERDIS: L'històric autobús Tilling Stevens, del 1924, tornarà a circular per Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat