[title]
“Gràcies, Sarrià. Fins aviat”, així ha començat el Forn Sarrià el seu comunicat de comiat a les xarxes socials. La fleca centenària ha anunciat a través del seu perfil d’Instagram que abaixa la persiana per sempre després de 121 anys a Barcelona.
El forn –que va ser reconegut el 2023 com el millor establiment comercial en els Premis Eix Sarrià– ha assegurat que “no ha estat una decisió fàcil”. Blas Aranda García, qui conduïa el negoci, explica que el ritme de feina s’havia tornat “insostenible” per a ell i que, malauradament, “no hem pogut trobar forners que ens ajudin per continuar amb l’activitat”.
Malgrat que hi ha “molts més motius” que han causat la decisió, Aranda explica a Time Out Barcelona que “l’ofici de forner com s’entenia abans s’està perdent” i que la falta de personal ha estat una de les raons principals del tancament.
Aranda i tot l’equip han aprofitat el comiat per agrair al barri de Sarrià que els hagin deixat formar part del dia a dia dels veïns i veïnes. “Gràcies pel vostre suport constant, per cada bon dia, cada somriure, cada conversa i cada confiança dipositada en el nostre pa”, han escrit.
Així doncs, el Forn Sarrià s’acomiada per sempre de Barcelona després d’haver aixecat la persiana l’any 1904. Fins a tres famílies diferents l’han mantingut viu fins a l’actualitat: els Brufau, els Riera i els Aranda, els propietaris durant l’última etapa de la vida del negoci.
Les reaccions dels clients
Les reaccions dels usuaris no han trigat a omplir el perfil d’Instagram del forn, en el qual han deixat comentaris com: “Quina tristesa! Quin buit ens deixeu” i “Em fa moltíssima pena que tanqueu! És el primer pa que vaig tastar de petita! Us trobarem a faltar”.
L’Associació Veïnal de Sarrià també s’ha acomiadat de la fleca amb un text on no només dona les gràcies pel forn, sinó per tot allò que ha aportat al barri. “Heu estat molt més que un forn: heu estat un espai de trobada, una olor que confortava, una rutina estimada dins la vida de moltes persones del barri”.