Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Una fotografia feta a Barcelona, entre les deu millors del concurs Europhotometeo

Aquest concurs valora imatges de fenòmens meteorològics, i entre el top 10 hi ha dues fotografies fetes a Catalunya

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Una fotografia de Barcelona ha estat entre les deu més votades pel jurat del concurs europeu sobre fenòmens meteorològics Europhotometeo (EMP), un esdeveniment que es fa des del 2009, per iniciativa de la Societat Espanyola de Meteorologia (AME), i està gestionat per la Societat Europea de Meteorologia (EMS).

La foto, que mostra com un llampec i una mànega de vent sobresurten d’una tempesta al cel de la ciutat, la va fer el geògraf i fotògraf Lluís Salvà, amant de la meteorologia i dels llamps, des del Turó de la Rovira. La fotografia en qüestió ocupa la posició número 7 en el rànquing elaborat pel jurat del concurs, que està format pels presidents de totes les societats membres de la Societat Europea de Meteorologia (EMS) i els membres del Consell de l'EMS.

A més, en la classificació hi apareix una altra fotografia feta a Catalunya. En aquest cas, la imatge feta per la fotògrafa Carme Molist Vidal ocupa la segona posició del rànquing. La foto mostra una posta de sol del dia 29 de desembre del 2021 a Manlleu, marcada per les corbes sinuoses dels núvols lenticulars.

Lenticulars cap al tard
Carme Molist VidalLenticulars cap al tard

La fotografia guanyadora és de José Antonio Quirantes Calvo, i mostra un 'cumulonimbus capillatus incus' feta des de Santa María del Campo Rus, a Conca. Es titula ‘Gegant entre molins’, perquè mostra l’impactant núvol acostant-se cap a l’objectiu de la càmera, darrere de dos molins de vent sobre un camp de blat. 

Gegant entre molins
José Antonio Quirantes CalvoGegant entre molins

Les altres fotografies guardonades mostren fenòmens meteorològics d’arreu del món, com per exemple un núvol en forma d'arc al sud de la República Txeca, o els cristalls de gel presents al cel d’aquest mateix país. També hi apareixen tornados com el que Tanner Schaaf va fotografiar a Minnesota, el mes de juliol del 2020.

NO T'HO PERDIS: Les millors vistes de Barcelona

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat