Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Una gran exposició sobre Banksy arriba a Barcelona al novembre

El Disseny Hub Barcelona acollirà ‘Banksy. The Art of Protest’, que reunirà més de 100 obres originals de l'artista a partir del 4 de novembre

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

L’únic artista famós mundialment i, a la vegada, anònim. La fama de Banksy no ha deixat mai de créixer, però la seva identitat continua sent un misteri: sabem que és de nacionalitat britànica i un mite del ‘street art’... i ara també sabem que les seves obres es podran veure a Barcelona a partir del 4 de novembre.

BANKSY. The art of protest
Sold OutBANKSY. The art of protest

El Disseny Hub Barcelona acollirà ‘Banksy. The Art of Protest’, una exposició internacional que proposa una immersió en el misteriós univers de Banksy. La mostra, que aplega obres originals de l’artista procedents de col·leccions privades, ha rebut més d’1 milió de visites en la seva gira mundial i ara aterra a Barcelona, on algunes peces de Banksy es mostraran al públic per primera vegada. Si us voleu assegurar l'entrada, ja es poden reservar a través de la seva pàgina web.

BANKSY. The art of protest
Sold OutBANKSY. The art of protest

En total, són gairebé un centenar d’obres de Banksy cedides en exclusiva per col·leccions privades internacionals, que aborden (amb la mirada crítica que caracteritza l’artista) diverses qüestions, com la globalització, el consumisme, les guerres, el poder de la política i la religió, la lluita de classes i la crisi climàtica.

Els formats de les obres també són variats: l’exposició reuneix peces més tradicionals com pintures en oli, acrílic o esprai sobre tela i fusta, però també escultures instal·lacions, vídeos i fotografies.

Napalm
BanksyNapalm

Algunes de les obres exposades més conegudes són, per exemple, la serigrafia original de la sèrie ‘Nena amb globus’, molt similar a la que l’artista va destruir, fa tres anys, a la casa de subhastes londinenca Sotheby’s en una acció performativa. També s’hi podrà veure la ‘Trampa per a rosa’, una obra de grafiti que es troba en una paret d’una casa de Bristol, en versió sobre llenç, o una de les 82 còpies que existeixen de ‘Nen amb bosses de la compra’.

Altres obres de l’exposició són peces icòniques conegudes mundialment com a ‘Nena amb paraigües’, sobre la tragèdia de l’huracà Katrina, i ‘Love is in the air’, que mostra un manifestant llançant un ram de flors com si fos un còctel Molotov. 

Wanna Paint Banksy night
©BanksyWanna Paint Banksy night

A més, ‘Banksy. The Art of Protest’ rebrà al públic amb un espai audiovisual immersiu que pretén ser tot un viatge multisensorial a través de la trajectòria artística de Banksy, amb detalls sobre la vida misteriosa de l’artista i al·lusions a les seves peces més polèmiques.

Per gaudir en profunditat de l’exposició, el públic podrà informar-se a través d’una audioguia per a ‘smartphones’ que aportarà detalls sobre les obres exposades i que s’ha creat al llarg de dos anys d'investigació sobre Banksy i la seva obra. 

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat