Notícies

Una instal·lació al Fòrum substitueix la tradicional Cavalcada de Nadal

El Cap d'Any a Barcelona se celebrarà als 10 districtes amb focs artificials i la façana de l'Ajuntament estarà il·luminada

Escrit per
Erica Aspas
Publicitat

A poc a poc tenim més detalls de com es viurà el Nadal 2020 a Barcelona. La Cavalcada tradicional, multitudinària i al centre de Barcelona, es cancel·la, però la canalla podrà entregar la seva carta als patges i viure la màgia dels Reis Mags al Parc del Fòrum, amb una instal·lació de 10.000 m2 i un circuit de 8 ambients. Es podrà visitar del 28 de desembre al 5 de gener i la reserva prèvia és obligatòria. La podreu fer al web de Nadal de l'Ajuntament a partir del 15 de desembre. Igualment, les cavalcades als barris tampoc es faran aquest any.

Artistes, escenògrafs i creadors digitals com ara José Menchero, Miquel Setó, Jose Vaaliña, Ramon de los Heros, Àlex Posada, Cristina Moreta i la companyia Antigua i Barbuda han participat en la creació d'aquesta instal·lació. El que hi veureu al Fòrum serà una recreació de les tradicionals carrosses de la patge Estel, del carbó, dels xumeters i de Ses Majestats Melcior, Gaspar i Baltasar; també veureu de prop el vestuari i utillatge reial. A més, n’hi haurà altres espais que evoquen la recepció i logística dels regals així com la bústia i els correus per fer arribar les cartes als Reis d’Orient.

Instal·lació al Fòrum dels Reis Mags
Foto: Icub

L’horari de la instal·lació serà d’11 a 14 i de 16 a 20 hores el 28, 29, 30 de desembre i 2, 3 i 4 de gener. El 31 de desembre i el 5 de gener serà només en horari de matí.

El que no canviarà serà l'arribada de Ses Majestats, que ho faran a bord del pailebot Santa Eulàlia el dia 5 de gener. A la tarda, les tres televisions públiques –TV3, Betevé i TVE– emetran un programa especial des del Fòrum perquè els petits puguin viure la màgia del Nadal. 

Cap d'Any a Barcelona

Com imagineu, enguany també ens hem d'oblidar de la gran celebració de Cap d'Any a Maria Cristina i es repeteix un format que va funcionar durant les festes de la Mercè. Així doncs, els deu districtes de la ciutat celebraran a petita escala el canvi d'any. A les 12 de la nit, coincidint amb les campanades, es llençaran 12 palmeres de llum que també marcaran l'inici d'un petit espectacle de focs artificials. 

Pessebres

Com ja uns vam avançar, enguany no s'instal·larà el pessebre de la plaça de Sant Jaume i se substituirà per l’exposició '10 anys de pessebres a la Plaça de Sant Jaume', que presenta un recorregut pels pessebres de la plaça de Sant Jaume a partir d’alguns elements que s’han pogut recuperar de les obres exposades.

Es mantenen els pessebres tradicionals del Museu Frederic Marès i el del Monestir de Pedralbes.

Il·luminació a l'Ajuntament

Com a novetat, aquest any la façana de l'Ajuntament s'il·luminarà amb el projecte Abraçades #RavalKm0, un recull de les llums que ja fa uns cinc anys que es poden veure al Raval cada Nadal i que reprodueixen escenes quotidianes.

 

NO T'HO PERDIS: Botigues de decoració de Nadal a Barcelona.

 

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat