Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Volcà Etna
Foto: Reuters

Una nova erupció del volcà Etna obliga a tancar l'aeroport de Catània

Aquest volcà està considerat un dels més actius del món i la seva última erupció va ser al mes de maig de 2022

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

La matinada d'aquest diumenge, l'illa italiana de Sicília s'ha llevat amb una nova erupció del volcà Etna, un dels més actius del món. Aquesta nova activitat ha obligat a tancar temporalment l'aeroport de Catània per raons de seguretat a causa de la seva proximitat a la zona. Segons l'empresa que gestiona la infraestructura, els vols han quedat cancel·lats, almenys, fins a les 20 h, així com pot haver-hi canvis i desviaments en les arribades.

El tancament de l'aeroport coincideix amb l'inici de la segona quinzena d'agost, una data marcada per la gran quantitat de viatgers que marxen, i d'altres que arriben a l'illa. Aquesta data es coneix a Itàlia com el 'Ferragost' on els italians tenen Sicília com una de les seves destinacions preferides, així com molts turistes internacionals. L'inici de l'emissió de lava va ser a prop de les 3 de la matinada, que va anar seguida d'una gran massa de cendres que ha afectat, sobretot, als pobles del voltant, tot i que s'han dispersat cap al sud de l'illa, afectant altres municipis més llunyans al volcà.

L'Etna és considerat un dels volcans més actius del món a causa de les seves freqüents erupcions, la darrera va ser fa poc més d'un any, concretament el mes de maig de 2022. La de la matinada de diumenge va ser, segons l'Institut Nacional de Geofísica i Vulcanologia (INGV), una 'font de lava' que va provocar un núvol de cendres a 2.800 metres d'altitud.

NO T'HO PERDIS: Les millors illes d'Europa i rodalia per visitar el 2023

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat