Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Una nova línia de bus fa possible travessar Barcelona en 20 minuts

S’estrena l’X1, el bus exprés que connecta la plaça de Francesc Macià i la de les Glòries en 20 minuts

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Sembla impossible, però a partir d’avui es podrà travessar la ciutat de Barcelona en transport públic en 20 minuts. Això és gràcies a la nova línia de bus que TMB ha estrenat avui mateix, i que connecta la plaça de Francesc Macià i la de les Glòries en aquest temps rècord.

I com és possible això? Aquest nou autobús exprés, que porta el nom de X1, fa només 4 parades al llarg del seu recorregut: s’atura una vegada al davant de l’Hospital Clínic i després fa tres parades més al llarg de la Gran Via fins a arribar a les Glòries.

La línia X1 forma part del nou servei semidirecte XPRESBus impulsat per l’Ajuntament de Barcelona que vol reforçar les opcions de connexió intermodal de la ciutat, és a dir, fer possible més enllaços amb altres transports públics que connecten Barcelona amb els municipis que la rodegen, així com connectar punts d’atracció importants de la ciutat.

A més, el X1 no substituirà cap línia de bus ja existent i s’ha dissenyat amb característiques que la diferencien de la resta d’autobusos barcelonins: Serà exclusivament de vehicles de baixes o nul·les emissions, circularà en gran part per carrils bus, i podrà assolir velocitats més altes que la mitjana actual de la xarxa.

S’ha previst que la X1 funcioni els dies feiners entre els mesos de setembre i de juliol de 7 a 22 h amb intervals de 8 minuts (de 10 minuts l’última hora) i es calcula que tindrà una demanda d’un milió de viatges anuals.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona al setembre

Llegeix el número de setembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat