Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Bus
Ajuntament de BarcelonaBus

Una nova línia de bus fa possible travessar Barcelona en 20 minuts

S’estrena l’X1, el bus exprés que connecta la plaça de Francesc Macià i la de les Glòries en 20 minuts

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Sembla impossible, però a partir d’avui es podrà travessar la ciutat de Barcelona en transport públic en 20 minuts. Això és gràcies a la nova línia de bus que TMB ha estrenat avui mateix, i que connecta la plaça de Francesc Macià i la de les Glòries en aquest temps rècord.

I com és possible això? Aquest nou autobús exprés, que porta el nom de X1, fa només 4 parades al llarg del seu recorregut: s’atura una vegada al davant de l’Hospital Clínic i després fa tres parades més al llarg de la Gran Via fins a arribar a les Glòries.

La línia X1 forma part del nou servei semidirecte XPRESBus impulsat per l’Ajuntament de Barcelona que vol reforçar les opcions de connexió intermodal de la ciutat, és a dir, fer possible més enllaços amb altres transports públics que connecten Barcelona amb els municipis que la rodegen, així com connectar punts d’atracció importants de la ciutat.

A més, el X1 no substituirà cap línia de bus ja existent i s’ha dissenyat amb característiques que la diferencien de la resta d’autobusos barcelonins: Serà exclusivament de vehicles de baixes o nul·les emissions, circularà en gran part per carrils bus, i podrà assolir velocitats més altes que la mitjana actual de la xarxa.

S’ha previst que la X1 funcioni els dies feiners entre els mesos de setembre i de juliol de 7 a 22 h amb intervals de 8 minuts (de 10 minuts l’última hora) i es calcula que tindrà una demanda d’un milió de viatges anuals.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona al setembre

Llegeix el número de setembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat