Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Matrimoni de Manresa
Foto: Nia Escolà / ACN

Una parella de Manresa visita tots els països del món (i encara no ha estat a Mallorca)

El matrimoni viatja des de fa més de quaranta anys i ja ha trepitjat els 195 països reconeguts per l'ONU

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Imagineu-vos conèixer la vostra parella mentre estudieu junts a la universitat, comenceu a viatjar junts i quaranta anys després tireu a vista enrere i us adoneu que heu visitat tots els països del món. Tot i que sembla un argument tret d'una novel·la romàntica, aquesta és la història real de la Maite Galindo i l'Enric Moreno, una parella de Manresa que, amb 67 i 69 anys respectivament, han trepitjat els 195 països reconeguts per l'ONU.

Fa poc més d'un mes que van tornar de la República de Palau (Oceania) i ja pensen en els pròxims viatges. Curiosament, la seva pròxima parada és Mallorca, l'única illa de les Balears que els falta i que visitaran amb l'Imserso. Al març, però, tocarà la Bretanya. En realitat, la Maite i l'Enric han trepitjat 204 països en total i n'han repetit 73, entre ells hi ha l'Índia, on hi han estat nou cops.

Matrimoni de Manresa
Foto: Nia Escolà / ACN

A més de la passió per viatjar, la parella també comparteix la passió per documentar; de cada viatge tenen un diari personal i una guia amb tota mena de detalls, a més d'una habitació a casa seva dedicada a les seves aventures arreu del món. En total, s'han passat quatre anys de la seva vida descobrint racons del planeta i han fet més de 77.000 fotografies.

Com va començar tot?

La Maite i l'Enric es van conèixer mentre estudiaven enginyeria a la universitat. Ell ja era un amant dels viatges i amb 18 anys va ser un dels primers usuaris de l'interraïl l'any 1972. La seva primera escapada va arribar per celebrar les noces a Londres i, des de llavors, ja no han tornat a viatjar separats i no s'imaginen fent-ho. Primer viatjaven un cop l'any durant les vacances i durant una etapa també ho van fer amb els seus fills: la Carla i el Martí, que també han heretat la passió dels seus pares.

Segons han explicat a l'ACN, quan es van jubilar van accelerar el ritme d'escapades i fa sis anys es van marcar l'objectiu de visitar tots els països del món; una fita que el passat mes de desembre es va fer realitat.

Com s'organitzen els viatges?

L'Enric és qui organitza tot el viatge i qui s'encarrega de la part logística, ja que, segons la Maite, "ell és l'ànima amateur dels viatges". Per altra banda, ella és qui s'ocupa de la part sentimental i l'encarregada de deixar per escrit totes les seves aventures. En tornar, l'Enric s'encarrega de complementar el diari personal amb un àlbum de fotografies i una guia que els ajuda a tenir-ho tot documentat.

Matrimoni de Manresa
Foto: Nia Escolà /ACN

La parella té milers d'experiències i anècdotes de tota mena per explicar: des de la mort d'Indira Gandhi mentre ells eren a l'Índia, l'any 1984, fins als amics que han conegut i amb qui encara tenen contacte. Entre tots els racons on han estat, es queden amb l'Àsia com a continent, Uzbekistan com a país i Istanbul com a ciutat.

NO T'HO PERDIS: Les ciutats d'Europa més barates per fer una escapada d'hivern

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat