Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Una passarel·la permetrà caminar per la façana de la Casa Batlló

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Qui diu que un procés profund de restauració d'un atractiu turístic ha de suposar una parada temporal dels visitants? A tots ens ha passat de viatjar a una ciutat i trobar-nos monuments amb un gran "tancat per reformes" i haver de recular i buscar una alternativa. La Casa Batlló es nega a deixar d'ensenyar una de les joies més importants de l'arquitecte Gaudí, tot i trobar-se en plena restauració de la Planta Noble, el pis on vivien els senyors Batlló.

Aquí podeu observar un moble de gaudí i allí restaurador penjat d'una paret

I per què no? La Casa Batlló es troba en un moment de neteja de cara tant per dins com per fora i vol aprofitar la presència d'experts en restauració, arquitectura i artesans per aproximar aquestes tasques als visitants, a la vegada que poden interactuar amb els professionals i seguir veient l'edifici. Una experiència peculiar que es podrà viure fins a l'abril, moment que acabaran les tasques de conservació de la façana i, fins al juny, pel que fa a els treballs de recuperació de parets i descobriments de noves troballes de la Planta Noble.

FOTO: @Casa Batlló

Passejat per la façana a 30 metres d'altura

La Casa Batlló vol aproximar el visitant a tot el procés manual i meticulós de la restauració però, si vol, també podrà aproximar-lo als núvols. La novetat d'altura que presentarà a partir del març es diu 'Skywalk' i es tracta d'una passarel·la que recorrerà la façana de punta a punta per observar de ben a prop l'emblemàtic terrat. Aquest passeig no apte per als que pateixen vertigen s'inclourà en el preu de l'entrada 'Gold' i, des de la Casa Batlló, asseguren que comptarà amb totes les mesures de seguretat perquè et puguis sentir amb comoditat tot un restaurador intrèpid o, directament, Spiderman.

El primer Gran Germà de la restauració

Totes aquestes novetats s'engloben dins de la campanya 'Explora la restauració' i també t'ho permeten fer des de casa. Què ets un xafarder dels que no espera a la jubilació per quedar-se clavat darrere de les tanques de qualsevol obra? No pateixis, la Casa Batlló et permet fer-ho des de casa a través de la seva web. Gràcies a la connexió en directe de diferents càmeres que retransmeten els treballs que fan els restauradors, pots anar canviant de sala o de professional i viure en rigorós 'streaming' els treballs diaris.

T'AGRADARÀ: 101 coses per fer a Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat