Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Playa de Elafonissi, Creta
Foto: ShutterstockPlaya de Elafonissi, Creta

Una platja de Barcelona està entre les 15 millors del món (i no diríeu mai quina és!)

El rànquing de Beachatlas ha volgut desmarcar-se dels factors convencionals

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Quan pensem en 'la millor platja del món' probablement ens venen al cap imatges d’aigües cristal·lines amb sorra fina i envoltades de palmeres, per això la selecció de 'les 100 millors platges del món' que ha fet Beachatlas, una 'startup' especialitzada en aquests paisatges d’arreu del planeta, és d’allò més singular. Sobretot si tenim en compte que la platja de la Barceloneta, que s’allunya molt de l’ideal imaginari paradisíac, està entre el top 20 del llistat. 

El cas és que aquesta empresa emergent ha volgut desmarcar-se una mica dels factors convencionals que fan que una platja sigui remarcable –tot i que la bellesa clàssica i la diversitat natural han continuat sent criteris–. En aquest sentit, Beachatlas ha triat aspectes inusuals com la rellevància històrica o la presència de la cultura pop (si han estat immortalitzades en pel·lícules, per exemple), el valor per a la comunitat local, la seva inclusivitat i la seva festa i oci. La selecció final s'ha fet un cop establerts aquests criteris i amb l’ajut d’algoritmes, que han extret un llistat de 100 platges, tot garantint una selecció diversa i inclusiva. Després, experts en viatges i 'influencers' han votat el rànquing i han afegit els seus coneixements personals per acabar d’enllestir el que han presentat com els 'Premis d’Or de Platges 2024: les 100 millors platges del món'. 

D’entre el centenar d’indrets repartits per tot el planeta, Barcelona s’ha endut la quinzena posició. I ho ha fet amb la platja de la Barceloneta, de la qual se n’ha destacat la història, però també l’oferta gastronòmica i el bullici de la zona. A banda, dues altres platges de l’Estat han sortit premiada en el rànquing: la d’en Bossa, a Eivissa, i la de Gulpiyuri, a Astúries. La balear s’ha situat en divuitena posició i s’ha desmarcat com la millor opció pels amants de la festa perquè es troba a tocar de famoses discoteques, com Ushuaïa. Per la seva part, la platja asturiana ha assolit la 26a posició pel seu encant tot i ser de les més petites del món, segons Beachatlas.  

Top 20 de 'les millors platges del món'

Si bé el rànquing de l’empresa contempla cent platges, aquí us deixem les vint primeres. Tanmateix, podeu consultar el llistat sencer a través del web de Beachatlas.

  1. Bora Bora, Polinèsia francesa
  2. Boulders Beach, Sud-àfrica
  3. Waikiki Beach, Estats Units
  4. Copacabana, Brasil
  5. Mata Bay, Tailandia
  6. Black Sand Beach, Islàndia
  7. Glass Beach, Estats Units
  8. JBR Beach, Emirats Àrabs
  9. Skeleton Coast, Namíbia
  10. Omaha Beach, França
  11. Whitehaven Beach, Austràlia
  12. Pattaya Beach, Tailàndia
  13. Cap d’Agde, França
  14. Lake Luzern, Suïssa
  15. Barceloneta, Catalunya
  16. Bondi Beach, Austràlia
  17. Source d’Argent, Seychelles
  18. Platja d’en Bossa, Balears
  19. Elia Beach, Grècia
  20. Playa del AMor, Mèxic

NO T'HO PERDIS: Les 15 millors platges d'Espanya

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat