Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Una rèplica de París a la Xina: saps distingir l'original de la còpia?

El districte de Tianducheng ha fet la seva versió de la Torre Eiffel, els jardins de Versalles i els bulevards parisencs

Huw Oliver
Escrit per
Huw Oliver
Publicitat

Si voléssim fins a un aeroport qualsevol, prenguéssim l'autobús cap al centre de la ciutat i ens creuéssim amb estàtues de marbre, jardins geomètrics i bulevards traçats a la manera del pla d'Haussmann, ens podrien prendre confondre. Però resulta que aquest no és el París tan conegut i estimat sinó la recreació inquietant de la 'Ciutat de la Llum' a Tianducheng, un suburbi situat 9.500 quilòmetres de Hangzhou, a l'oest de la Xina.

Se la coneix com el 'París de l'Est' i és un districte turístic de 20 quilòmetres quadrats inspirat en la capital francesa, destacant-ne l'esplendor arquitectònica, amb icones com els jardins de Versalles en versió reduïda i una Torre Eiffel de 107 metres. El barri va ser concebut per allotjar fins a 10.000 persones, i una dècada més tard només n'hi viuen 2.000. En temporada alta, tot i que hi ha més curiosos descobrint la zona, la ciutat té una aparença buida i fantasmagòrica.

L'ànsia per "duplicar" ciutats a la Xina no és nova com demostren la rèplica de Londres a Xangai (Thames Town) o la versió de la ciutat austríaca de Hallstatt a la província de Guangdong. El cas de Tianducheng és un dels més cridaners; de fet ha inspirat el projecte del fotògraf francès François Prost, 'Síndrome de París', que proposa un joc de comparacions entre l'original i la còpia. Heus aquí el petit 'spòiler': la imatge original (París) està a la dreta; la còpia (Tianducheng), a l'esquerra.

Fotos de la rèplica de París a la Xina, al costat de l'original   

Eiffel Tower
Photograph: François Prost

Una estàtua del Louvre

Louvre statues
Photograph: François Prost

Els jardins de Luxemburg

Versailles in Tianducheng and Paris
Photograph: François Prost

Vista aèria de la ciutat 

View over Paris and Tianducheng
Photograph: François Prost

Vista urbana de la Torre Eiffel 

Eiffel Tower from afar
Photograph: François Prost

NO T'HO PERDIS:  Els carrers més bonics de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat