Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Sidreria Mooma
Foto: Mooma

Una sidra de l'Empordà rep tres premis internacionals en un prestigiós certamen

La sidra de pera Mooma ha obtingut la màxima distinció al Saló Internacional de les Sidres de Gala

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Malgrat que la sidra no és la beguda més popular a Catalunya, una de feta al territori ha rebut un gran reconeixement internacional. L'empordanesa Mooma, la primera empresa catalana en produir sidra, ha rebut tres guardons al prestigiós certamen Saló Internacional de les Sidres de Gala (SISGA). La de Mooma ha estat una de les 287 sidres de 92 productors de països d'arreu del món que s'han presentat al concurs. Finalment, la sidreria-restaurant ha estat premiada a tres de les catorze categories on participava, entre les quals la de la millor sidra de pera, que ha obtingut la distinció Prèmium, la més destacada de totes.

Els altres dos guardons han estat per la Sidra Ancestral-Reserva Familiar, que ha rebut la distinció de plata en la categoria Millor sidra de Copa Brut, i la Sidra de Poma, amb el bronze a la categoria Millor Sidra de Copa Seca. El SISGA ha tingut lloc durant quatre dies a Astúries, a les localitats de Gijón i Nava, on, a més del concurs, els assistents també han pogut gaudir de tallers, tastos i visites guiades que han girat al voltant de la sidra i els seus derivats.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Mooma (@mooma)

Mooma, però, no és el primer cop que rep un reconeixement. Aquest 2023 també va rebre la distinció de plata amb la seva Sidra Envellida al Nordic International Cider Awards (NICA), on van participar 251 sidres de 109 productors de dinou països diferents. La sidreria-restaurant està dirigida per la tercera generació de la família que es dedica al cultiu de pomes a l'Empordà, els quals l'any 2016 van començar a comercialitzar la primera sidra catalana. Poc més tard, van obrir el seu propi restaurant a Palau-Pastor, al Baix Empordà, on tots els seus productes són de km 0.

NO T'HO PERDIS: El millor pa de pagès es fa en aquest forn de Barcelona

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Tardor

    Últimes notícies

      Publicitat