Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Full moon
Photograph: Shutterstock

Una superlluna rosa serà visible el 6 d'abril

El fenomen tindrà lloc la nit de dimecres a Dijous Sant: la lluna brillarà amb més força i se'n podran apreciar tots els detalls

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Alerta, amants de l'astronomia! El 6 d'abril d'aquest 2023 tenim una cita amb la Lluna plena de perigeu. La nit de dimecres a Dijous Sant serà el millor moment per observar l'anomenada superlluna rosada d'abril. 

Què és la Lluna Rosa?

La lluna plena d'abril també es coneix com a Lluna Rosa. Ara bé, no es diu així perquè el satèl·lit surti amb llum vermellosa aquell dia. En canvi, el 6 d'abril es veurà una lluna completa, gran i molt lluminosa, però amb la seva habitual brillantor blanca i platejada. El nom del fenomen astronòmic ve de la florida de la planta silvestre 'phlox musgosa' o 'subulata', que sí que fa unes flors amb tons rosacis. 

Flox mugoso
ShutterstockFlox mugoso

Quan es podrà veure la superlluna rosa d'abril?

La lluna plena d'abril, la quarta de les 13 llunes plenes de 2023, té lloc el dijous 6 d'abril sota el signe de Balança. La lluna arribarà al punt màxim a les 6.34 hores de la matinada. D'aquesta manera, el millor moment per gaudir de la Lluna Rosa en tota la seva esplendor serà a la nit de dimecres a Dijous Sant. 

Aquest serà el moment del pleniluni, que succeeix quan la Terra se situa en línia recta entre el Sol i la Lluna. És aleshores quan el disc lunar apareix il·luminat amb una brillantor intensa que fa possible localitzar els trets principals de la cara visible de la lluna, com els mars i els cràters més grans. 

Des d'on es podrà veure la Lluna Rosa, a Barcelona?

Per veure la lluna plena no cal telescopi, n'hi ha prou amb els nostres ulls per contemplar la Lluna Rosa. Això sí, l'ús de prismàtics permeten apreciar més detalls de la superfície del satèl·lit. El més important serà situar-nos en un punt elevat, sense obstacles i on hi hagi poca contaminació lumínica.

Podeu consultar les hores de sortida i posta del satèl·lit, els dos moments òptims per immortalitzar-la, sobretot si teniu vistes a l'est o l'oest.

NO T'HO PERDIS: Els millors plans per fer a Barcelona durant l'abril

Llegeix el número d'abril de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat