Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Universitat de Barcelona
Foto: Shutterstock

Una universitat de Barcelona entre les millors del món

La Universitat de Barcelona és l'únic centre universitari espanyol que se situa entre les 200 millors

Sara Martínez
Escrit per
Sara Martínez
Publicitat

El Academic Rànquing of World Universities (ARWU), més conegut com a Rànquing de Xangai, ha classificat a la Universitat de Barcelona (UB) com l'única universitat espanyola que es troba entre les 200 millors universitats del món. Després de la UB, la Universitat Autònoma de Barcelona ha aconseguit posicionar-se entre les 300 millors juntament amb la Universitat Complutense de Madrid, la Universitat de Granada i la Universitat de València.

A més, el rànquing valora i classifica les següents universitats catalanes: la Pompeu Fabra, que es troba entre les 301-400, la Universitat de Lleida i la Universitat Politècnica de Catalunya, que es posicionen entre les 701-800 i, finalment, la Universitat de Girona que apareix en la llista de les 801-900 millors. En total, es posicionen 40 universitats espanyoles, 6 d'elles catalanes, dins de les 1.000 millors del món.

Cada any, el'ARWU analitza al voltant de 1.800 universitats i publica el rànquing de les 1.000 millors. La primera de la llista és la Universitat de Harvard (Estats Units) seguida de la Universitat de Stanford (Estats Units), que ocupa el segon lloc i la Universitat de Cambridge (Regne Unit) obtenint el tercer lloc. Algunes de les dades que utilitza el Rànquing de Xangai per a elaborar la classificació són el nombre de premis rellevants (Nobel, medalla Fields) que han obtingut l'alumnat i el professorat de les universitats o l'eficiència acadèmica quant a la productivitat dels centres en funció de les dimensions de la institució.

 

NO T'HO PERDIS: I el cognom més freqüent a Barcelona és...

Les millors idees d'oci i cultura en la nova Time Out Pocket interactiva

 

Últimes notícies

    Publicitat