Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Barcelona taxi
© Adriano Agulló

Una vaga de taxistes omplirà la Gran Via durant quatre hores

Dimecres 25 de gener, els taxistes de Barcelona han convocat una aturada per protestar contra les tarifes dinàmiques d'operadors com Free Now

Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

Els taxistes han convocat una aturada de quatre hores a la Gran Via de Barcelona per dimecres i s'afegiran a la jornada de vaga convocada pel sector de l'educació i la sanitat del dia 25 de gener. Així ho ha anunciat aquest divendres el portaveu d'Élite Taxi, Tito Álvarez, que ha volgut deixar clar que aquest és "l'últim avís" perquè s'acabi amb el sistema de tarifes dinàmiques d'operadors com Free Now i la circulació de VTC que no compleixen els requisits del darrer decret llei.

Álvarez ha explicat que dimecres els taxistes estan cridats a estacionar els seus vehicles a la Gran Via entre deu del matí i dues del migdia i a afegir-se a una de les dues jornades de protesta convocades per metges i mestres de cara al 25 i 26 de gener. El portaveu d'Élite Taxi ha comentat que la mobilització serà per defensar un sector públic com també ho és la sanitat i l'educació.

Per això, ha convocat els taxistes a dos quarts de deu del matí a les Torres Venecianes per després ocupar quasi tots els carrils de la Gran Via amb uns 5.000 taxis, segons els seus càlculs. Només s'oferiran serveis mínims per a emergències o per al trasllat de persones amb mobilitat reduïda. "L'aturada del dimecres es farà, això no ho atura ningú", ha sentenciat.

En l'atenció als mitjans de comunicació, Tito Álvarez ha assegurat que el desig del sector no és aturar les fires de l'audiovisual i el Mobile World Congress, però que si cal ho faran "fins que es respectin les lleis", en referència a les plataformes que ofereixen tarifes dinàmiques. "No pot ser que empreses com Bolt estiguin fent descomptes del 60%, 70% i 80%", ha dit el portaveu de l'associació.

Per la seva banda, fonts de Territori han explicat a l'ACN que les reunions d'aquests dies amb el sector "estan anant molt bé" i s'està treballant amb diferents propostes. Segons assenyalen, el to és "positiu" i les trobades estan sent més "tècniques que polítiques".

NO T'HO PERDIS: 13 coses que passaran a Barcelona el 2023

Llegeix el número de gener de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat