Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Aliança contra la Pobresa Energètica
Foto: Aliança contra la Pobresa Energètica

Uns activistes canvien els noms de les parades de metro de Barcelona per protestar contra la pobresa energètica

La iniciativa d'Aliança contra la Pobresa Energètica ha tingut lloc durant la Setmana Europea de lluita contra la Pobresa Energètica

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

'Foc a l'oligopoli energètic', 'Naturgy es passa les famílies per l'Arc de Triomf' i 'Agbar deixa el Poble Sec' són alguns dels noms que han rebut algunes parades del metro de Barcelona durant unes hores. L'associació Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) ha publicat a les seves xarxes socials la iniciativa que ha canviat el nom de les parades de Monumental, Poble Sec, Foc i Arc de Triomf per denunciar la responsabilitat que tenen les grans subministradores d'aigua i energia sobre la situació de pobresa energètica que afecta milers de famílies.

Aliança contra la Pobresa Energètica
Foto: Aliança contra la Pobresa Energètica

Segons el comunicat que ha publicat la mateixa associació sota el lema "l'aigua i l'energia són un dret, no un negoci", l'acció l'ha dut a terme un grup de persones que es veuen afectades per diverses formes de pobresa energètica, de la mà d'activistes de l'APE i de l'Associació Internacional d'Enginyeria Sense Fronteres (ESF), que s'han posat d'acord amb altres grups arreu de l'Estat que han dut a terme accions similars a ciutats com Bilbao, Màlaga, València i Madrid. Una de les empreses a les quals va dirigit el comunicat és Endesa, a la qual reclamen l'aturament del tall de la llum a blocs ocupats, on ho viuen famílies en situació de vulnerabilitat, i que permetin l'accés a la instal·lació de comptadors socials. L'APE denuncia que l'empresa va obtenir 2.398 milions d'euros de benefici durant l'any 2022 "alhora que continua vulnerant els drets fonamentals de les llars en situació de pobresa energètica".

Aliança contra la Pobresa Energètica
Foto: Aliança contra la Pobresa Energètica

Agbar també ha estat una de les altres a les que s'han dirigit, a la que denuncien per "lucrar-se amb un dret tan bàsic com és l'aigua" en la situació de sequera actual. A més, juntament amb Aigua és vida i la campanya #NoEnRaja, també assenyalen l'augment dels preus de la factura de l'aigua a tota l'Àrea Metropolitana de Barcelona i a altres municipis catalans. En últim lloc, l'associació també ha tornat a reclamar a Naturgy la signatura d'un conveni amb la Generalitat per perdonar el deute de les llars en una situació vulnerable i establir mesures per evitar un nou deute.

Setmana Europea de lluita contra la Pobresa Energètica

La iniciativa s'ha dut a terme amb motiu de la Setmana Europea de lluita contra la Pobresa Energètica que se celebra arreu del continent del 17 fins al 23 de febrer. L'Associació assegura al mateix comunicat que, tot i la importància de reivindicar aquesta setmana "durant tot l'any, lluitem contra l'oligopoli energètic i els mercaders de l'aigua per avançar en drets i garantir que ningú passi ni set, ni fred, ni foscor".

Aliança contra la Pobresa Energètica
Foto: Aliança contra la Pobresa Energètica

NO T'HO PERDIS: Què fer a Barcelona al febrer

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat