Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Valtonyc tocarà a la majoria de festivals del país

Escrit per
Jordi Garrigós
Publicitat

Aquest dimarts va confirmar-se un dels cops més funestos a la llibertat d'expressió des de l'entrada en vigor de la constitució espanyola de l'any 1978: el Tribunal Suprem va ratificar la condemna de tres anys i sis mesos de presó per al raper Valtonyc. Aquest fet deixa poques escletxes legals per a què el músic pugui evitar l'entrada a presó, que s'hauria de fer efectiva pròximament. El temps de condemna sorgeix de la suma dels tres delictes que, segons va dictar l'Audiència Nacional fa un any, ha comès Valtonyc a les seves cançons i a través de les xarxes socials: enaltiment del terrorisme i humiliació de les víctimes, calúmnies i injúries greus a la Corona i amenaces.

Una munió de músics s'han solidaritzat amb el raper, que engreixa la llista d'artistes que ja han tingut problemes similars per la seva obra –La Insurgencia i el lleidetà Pablo Hasel-. De Mishima a Cesk Freixas, de Txarango a Els Amics de les Arts. Les mostres de suport a Valtonyc han arribat des dels quatre punts cardinals del país. El Primavera Sound ha fet públic un comunicat a mig matí on ja expressava el seu rebuig frontal a la decisió del Tribunal Suprem, aclarint que "encara que no es comparteixi ni el contingut ni la forma dels seus versos, aquesta condemna ens afecta" ja que, asseguren, comparteixen "la idea que qualsevol músic hauria d'estar emparat pel dret a expressar-se com ell o ella vulgui".

D'altra banda, en un comunicat conjunt entre els principals festivals musicals del país (que inclou el mateix Primavera Sound, Vida, Guitar BCN, Clownia, Cruïlla, Canet Rock i el Mercat de Música Viva de Vic i fins a 25) han signat una declaració on expressen la seva solidaritat amb Valtonyc i informen que l'inclouran en la seva programació.

Volien caldo? Doncs en tindran 25 tasses

Últimes notícies

    Publicitat