Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Vandalisme per pilotes: uns grafiters despullats pinten un vagó del metro

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Grafiters, antisistema, artistes urbans o tot a la vegada. Del que portem d'any l'aparició d'aquests vàndals a les vies del tren i utilitzar els vagons com a suport pictòric només ha fet que augmentar. Acostumen a actuar, hi hagi o no passatgers, quasi sempre darrere d'un passamuntanyes i, en moltes ocasions, amb objectes amenaçadors. Els treballadors dels Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) els coneixen bé i només l'any passat van denunciar 177 agressions per part de grafiters. Responsables de seguretat de les estacions i els mateixos treballadors denuncien actituds violentes i que actuen amb molta seguretat i control de la situació.

El modus operandi és sempre el mateix i l'objectiu final, per grotesc i poc estètic que sigui, acaba sent el d'embrutar els vagons. L'última modalitat sembla que és fer-ho despullat com s'ha vist en una fotografia que corre per Instagram i on es veuen a dos grafiters sense roba pintant un metro de la línea 10. Risc, adrenalina i destrosses, els treballadors asseguren que de camí a les vies es carreguen tot el que troben (reixes, extintors, reixes..) i que forma part de la 'performances'. Adrenalina pels núvols i foto per les xarxes!

Aquests actes vandàlics provoquen situacions d'inseguretat i violència pels passatgers i personal de TMB, a més d'un alt cost econòmic com explicàvem en una anterior entrada. TMB i Ferrocarrils de la Generalitat coincideixen en què cal endurir la llei i que vandalismes de l'estil rebin el tractament de delicte. 

Últimes notícies

    Publicitat